Tom Carr revisa el llegat de les fonts de Montjuïc al Museu Abelló

El museu molletà inaugura divendres l'exposició itinerant 'Ecos de Carles Buïgas' amb la participació del molletà Sito Ruiz

Societat

Mollet del Vallès

El Museu Abelló inaugura aquest divendres (20 h) l'exposició itinerant Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas, produïda pel Museu d'Art de Cerdanyola i comissariada per Fina Duran. "La mostra pretén ser una mirada des del present a una obra del passat i amb l'esperit cap al futur", indica l'organització. L'equip artístic està format per Tom Carr i els joves Massimiliano Moro i Lourdes Santandreu Planas, i en aquest cas compten amb l'aportació del molletà Sito Ruiz.

L’exposició ha estat seleccionada com a projecte artístic relacionat de l’Any internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la Llum, proclamat aquest 2015 per la ONU.

En aquesta exposició es mostra ben clarament com l’eco de l’obra de Carles Buïgas –creador de les fonts de Montjuïc– ha despertat l’interès de Tom Carr i el seu equip i ha provocat una reacció creativa interessant i un diàleg fructífer que ha possibilitat, a través de l’anàlisi del treball fet, arribar a una creació artística de gran interès dins els paràmetres més contemporanis.

L’obra Ecos de Carles Buïgas (2013), que dóna títol a l’exposició, ha estat creada especialment per reflectir el diàleg entre els dos artistes, i esdevé eix principal de la mostra. Aquesta obra, per mitjà d’un seguit de projeccions, mostra l’anàlisi de les formes i de les parts integrants de l’obra de Buïgas (llum, forma, color i aigua), que Tom Carr fa des de la mirada actual.

Tom Carr
Tom Carr va néixer a Tarragona el 1956, de mare valenciana i pare nord-americà. Actualment viu i treballa a Sant Quirze del Vallès. La seva obra inclou instal·lacions, escultura i net art.

Els primers treballs, els anys 80, consistien en instal·lacions, escultures, pintures i dibuixos, alguns de gran format, de temes arquitectònics com escales, arcs i torres. Els temes que utilitza són arquetips, cercles, espirals, piràmides, hèlices, etc.

Ha treballat principalment l’art públic amb obres a Europa i Estats Units. Al llarg de tota la seva trajectòria artística ha fet projeccions a l’exterior i instal·lacions de llum (façana de la església de Cadaqués, Seu Vella de Lleida, etc.). Té obra a les col·leccions del MACBA, Reina Sofia, Museu d’art Moderne Céret, Société Générale, la Caixa, etc.

És doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Fa conferències i imparteix classes a l’Escola Massana i a la School of Visual Arts de Nova York.

Edicions locals