Arxivada la denúncia presentada pel grup municipal del PSC contra l'alcalde de la Roca

Rafael Ros estava acusat d'un presumpte delicte de prevaricació

Política

Roca del Vallès, la

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha arxivat la denúncia per un presumpte delicte de prevaricació contra l’alcalde de la Roca, Rafael Ros (CiU), interposada el 6 de maig de 2014, per 6 regidors dels 7 que té el grup municipal del PSC.

En l’arxiu de la denúncia, la Fiscalia Provincial de Barcelona deixa clar, en Decret d’arxiu de l’1 de desembre de 2014 que “ha quedat suficientment acreditat que l’actuació de l’alcalde denunciat, sr. Rafael Ros i Penedo, tant en l’acta de manifestacions del 14 de gener de 2008, com en l’acta d’ocupació de la mateixa data,no va comprometre de cap manera la situació financera de l’ajuntament, a la vegada que en cap moment va reconèixer un increment en els costos de les obres per l’import reclamat per la concessionària i molt menys va assumir el pagament per l’ajuntament”, tal i com recullen fonts municipals.

L’alcalde ha mostrat la seva satisfacció per aquesta resolució que arxiva la denúncia en quedar suficientment acreditat que no existeixen fets amb rellevància penal, “cosa de la qual no en tenia cap dubte”, ha declarat, sinó “perquè a més també és molt clarificadora sobre qui té les responsabilitats del sobrecost de la construcció del pavelló”, tal i com expliquen fonts del consistori.

La denúncia va ser presentada en data 6 de maig de 2014, per l’exalcalde i aleshores encara regidor de l’Ajuntament, Miquel Estapé i Valls, en representació del Grup municipal del PSC, i per Carles Fernández Pérez, Julio Caña Fernández, Caterina Palma Rovira, Francisco García Lorenzana i Manuel Cortés Rubio.
En la denúncia, explica l’Ajuntament, els regidors del grup municipal del PSC acusaven l’actual alcalde de la Roca d’haver reconegut una desviació econòmica de 1.584.343 euros, quantitat consignada segons ells, en uns annexos a l’acta d’ocupació del pavelló, que es va signar en data 14 de gener de 2008.

La Fiscalia Provincialde Barcelona va encarregar a la Unitat de la Policia Judicial adscrita a la fiscalia (Policia Nacional) la investigació tendent a l’acreditació i aclariment dels fets denunciats.
 
En base al dictamen es dicta sentència 365/2010 reconeixent a la concessionària de la construcció de les obres del pavelló, el dret a ser compensada amb 1.687.928,09 euros, és a dir un desviament del cost de les obres d’un 30%, més els interessos de demora.

En les mateixes conclusions es deixa clar que si l’any 2008 s’accepta l’ocupació del pavelló i es fa la inauguració es perquè hi ha una escrit de 14 de desembre de 2007, per part de la concessionària, comunicant la finalització de les obres i posant-les a disposició de l’Ajuntament a partir del 27 de desembre de 2007.

Així mateix, també es deixa clar que l’acta d’ocupació de les obres, signada per l’alcalde en data 14 de gener de 2008 no ha format mai part del procediment contenciós, remarca el consistori.

Amb el sistema de concessió d’obra pública a 20 anys, afegint-li el sobrecost de la sentència, el cost del pavelló s’acostarà als 14 milions d’euros, explica l’Ajuntament. 

Edicions locals