ERC-Acció Granollers signa el compromís de campanya de l’ANC

L’acord es titula ‘Els ajuntaments per la independència’ i consta de 3 punts

Política

Granollers

ERC-Acció Granollers, amb el candidat a l’alcaldia, Pep Mur, signarà dilluns el compromís de la campanya de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Els ajuntaments per la independència. L’objectiu és que les candidatures sobiranistes incorporin punts específics “per l’impuls del procés d’emancipació nacional”, explica l’ANC. 

Els compromisos, segons l’ANC, “han de preveure, com a mínim, 3 punts”. Aquests punts són la “declaració de suport als acords i accions que el nou Parlament resultant de les eleccions del 27 de setembre decideixi prendre i desenvolupar per posar en marxa el procés constituent de la República catalana com a nou Estat independent”. També la “declaració solemne del ple municipal d’impulsar la creació de l’Assemblea catalana de càrrecs electes i delegar-ne la representació municipal en l’alcalde o alcaldessa, que s’ha de comprometre a participar-hi activament, junta amb la resta de càrrecs locals i parlamentaris catalans -elegits als parlaments europeu, espanyol i català-, en el cas que l’Estat espanyol decidís anul·lar, suspendre o intervenir els òrgans d’autogovern catalans. Aquesta Assemblea tindria com a missió prioritària la Declaració d’Independència i la formació d’un govern provisional”. I, per últim, la “ratificació de la pertinença del municipi a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) o aprovació de la petició per fer-se’n soci en el cas que el municipi encara no en sigui”.

L’objectiu de l’ANC és que la mateixa nit del 24 de maig “el mapa electoral resultant mostri que en el conjunt de Catalunya les candidatures que han incorporat aquests tres compromisos per la independència han guanyat les eleccions municipals d’una forma clara i rotunda”, expliquen fonts de l’Assemblea.

La signatura del compromís serà dilluns dia 16 a les 18 h,a la seu d’ERC Granollers.
 

Edicions locals