Germans Castells: "El teatre ens ha fet grans regals"

El Teatre de Ponent va retre homenatge als escenògrafs cardedeuencs a qui la Generalitat acaba d'atorgar la Creu de Sant Jordi

Cultura

Granollers

El Teatre de Ponent de Granollers acollia aquest dijous al vespre la presentació del llibre Castells i Planas de Cardedeu. Constructors d’escenografies, de Damià Barbany (Arola Editors). Els recenment reconeguts amb la Creu de Sant Jordi 2015 que atorga la Generalitat de Catalunya van estar acompanyats en l’acte pel director de Dagoll Dagom, Joa Lluís Bozzo; per l’escenògraf Ramon Ivars i pel director del Teatre de Ponent, Frederic Roda.

Sastisfets pel guardó i pel reconeixement amb que han estat distinguits, els germans Josep i Jordi Planas van aprofitar l’avinentesa per recordar alguns aspectes relacionats amb una professió en la qual han aconseguit ser un referent.

Parlar dels germans Castells és parlar d’un projecte singular amb base a Cardedeu i amb una projecció nacional i internacional, ja que la seva feina com a escenògrafs ha estat reconeguda a tots els nivells. El llibre, una de les novetats d’aquest Sant Jordi amb referència comarcal, ofereix un repàs per la vida i la feina realitzada per aquests dos germans que han fet importants escenografies pel teatre, el cinema, la televisió i la publicitat.

En clau granollerina, tant Jordi com Josep van coincidir en destacar el suport que van rebre en els inicis per part de persones com Frederic i el desaparegut Gregori Resina, sempre de grat records. Els germans Castells van relatar algunes de les seves experiències viscudes a Granollers, especialment a partir dels treballs realitzats al Centre Cultural de La Caixa i en altres iniciatives ben singulars, entre les quals unes quantes performances amb el desaparegut artista conceptual Jordi Benito.

El llibre presentat serveix també per situar i destacar els treballs que els germans Castells han fet amb companyies de renom tant a nivell nacional com internacional, entre les quals Dagoll Dagom, “una experiencia molt especial de la qual ens sentim molt orgullosos”, deien.

Durant l’acte, els germans Castells van deixar clara la importància que en la seva vida profesional ha tingut Granollers a partir dels projectes en els quals hi han participat. Pel que fa a les seves últimes aportacions, hi ha la nova escenografía en Els Pastorets de Granollers que fan cada any al Teatre Auditori de Granollers els Amics dels Pastorets.

Des del Teatre de Ponent, els germans Castells han volgut destacar que “la vida teatral ens ha fet grans regals”. Els germans Castells o el que és el mateix, Castell i Planas de Cardedeu, han estat reconeguts amb la Creu de Sant Jordi 2015. Des de la Generalitat se’ls reconeix el treball realitzat per companyies teatrals de prestigi com Els Comediants, La Cubana, i la ja esmentada Dagoll Dagom o La Fura dels Baus, tot destacant “la creativitat i ofici demostrats durant més de tres dècades i la seva contribució valuosa a la cultura”, coincidien Bozzo i Roda.

Edicions locals