ERC enfilarà la cursa electoral a la comarca amb 9 candidatures municipals més que el 2011

Els republicans presenten 39 candidatures municipals al Vallès Oriental, 17 de les quals amb alcaldables independents

Política

Aiguafreda, Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Canovelles, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Castellcir, Castellterçol, Figaró-Montmany, Fogars de Montclús, les Franqueses, la Garriga, Granera, Granollers, Gualba, La Llagosta, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Montseny, Parets del Vallès, Roca del Vallès, la, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Sant Quirze Safaja, Tagamanent, Vallgorguina, Vallromanes, Vilalba Sasserra, Sant Antoni de Vilamajor, Vilanova del Vallès, Santa Maria de Martorelles

Esquerra Republicana acaba de tancar totes les candidatures municipals del Vallès Oriental per a les properes eleccions del 24 de maig. Ho ha fet amb 39 llistes, 9 més que les que van presentar-se a les darreres eleccions, el 2011. D'aquestes 39, 17 són candidatures encapçalades per alcaldables independents. Segons els republicans, aquestes dades confirmen "les bones sensacions de la formació".

Ara mateix, només tres alcaldes de la comarca són republicans. Es tracta del batlle de Caldes de Montbui Jordi Solé, del llinarsenc Martí Pujol i de David Ricart, alcalde a l'Ajuntament de Vallromanes. Per fer augmentar la presència d'alcaldes a les corporacions municipals del Vallès Oriental a la propera legislatura, Esquerra Republicana ha apostat per incrementar les llistes encapçalades per independents. En total, 17 dels 39 alcaldables no són militants de la formació. És el cas dels candidats de Sant Celoni, Cardedeu, Canovelles, Vilanova, Sant Feliu, Campins, Aiguafreda, Castellcir, La Garriga, L'Ametlla, Lliçà de Vall, Montornès, Parets, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Martorelles i Vilalba Saserra.

En el cas de les ciutats de la comarca, Pep Mur, de Granollers, i Oriol López, de Mollet, repeteixen com a caps de llista.

Un altre dels trets destacables de les llistes municipals que presenta la formació és la poca presència de dones candidates. Només hi ha tres postulants, les candidates de La Garriga (Neus Morradan), Sant Celoni (Magalí Miracle) i Sant Pere de Vilamajor (Pamela Saurí).

La llista completa de candidats
Aiguafreda: Josep Sellas
Bigues i Riells: Joan Galiano
Caldes de Montbui: Jordi Solé
Campins: Joan Lacruz
Canovelles: Ferran Many
Cànoves i Samalús: Joan Carles Cusell
Cardedeu: Enric Olivé
Castellcir: Eduard Guiteras
Castellterçol: Vicenç Sánchez
Figaró: Jordi Coll
Granollers: Pep Mur
Gualba: Eduard Puigjaner
La Garriga: Neus Marrodan
La Roca: Albert Gil
L'Ametlla: Pere Marieges
Les Franqueses del Vallès: Àngel Profitós
La Llagosta: Xavier Cols
Lliçà d'Amunt: Quim Ferriol
Lliçà de Vall: Josep Serra
Llinars del Vallès: Martí Pujol
Martorelles: Marc Candela
Mollet del Vallès: Oriol López
Montmeló: Albert Montserrat
Montornés del Vallès: Joffre Giner
Parets del Vallès: Jordi Seguer
Sant Antoni de Vilamajor: Jesús Lera
Sant Celoni: Magalí Miracle
Sant Esteve de Palautordera: Esteve Rosell
Sant Feliu de Codines: Ernest Colom
Sant Fost de Campsentelles: Xavi Conesa
Sant Pere de Vilamajor: Pamela Saurí
Santa Eulàlia de Ronçana: Ramon Vilageliu
Santa Maria de Martorelles: Antoni Marin
Santa Maria de Palautordera: Ramon Arabia
Tagamanent: Jordi Morera
Vallgorguina: Pep Cruz
Vallromanes: David Ricart
Vilalba Saserra: Francesc Xavier Plana
Vilanova del Vallès: Ramon Majà

Edicions locals