Sastre advoca pel relleu a l'Alcaldia amb un programa "condensat de propostes concretes"

Unes 200 persones van omplir la Sala Tarafa a la presentació de la candidatura de CiU de Granollers

Política

Granollers

"Volem una ciutat moderna, cohesionada, amb un centre fort i barris connectats; un Ajuntament fàcil, proper i innovador, al servei de la societat civil i d'una activitat econòmica potent, i un govern connectat amb el ritme del país". Així resumia el candidat de CiU a l'Alcaldia de Granollers, Àlex Sastre, el programa electoral de la federació, que davant prop de 200 persones presentava dilluns a la Sala Tarafa. El document vol fugir d'un text "amb 1.000 propostes arrossegades d'any en any" i pretén ser "condensat", amb 12 propostes concretes, de les quals es desprenen accions.

Sastre, a mode de monologuista –amb apunts volgudament còmics– i amb una posada en escena estudiada, se situava davant de l'escenari, proper al públic, i anava cridant un per un als 32 membres de la candidatura "en versió NBA", deia.

Amb l'equip que l'acompanya, Sastre es proposa arrabassar la majoria absoluta al PSC, i "liderar una ciutat plural i complexe. La gent demana contraposar models i arribar a concensos. Qui no ho entengui és perquè se li ha passat el seu temps", assegurava.

Així, l'alcaldable convergent posava sobre la taula els 12 eixos programàtics, que passen per situar les persones com a "gran prioritat, amb programes de rehabilització d'habitatges buits per incorporar-los al lloguer social i plans de xoc vinculats a les necessitats de les empreses i al reciclatge formatiu", entre altres accions. El segon eix és el suport al comerç, les empreses i els emprenedors amb incentius fiscals per afavorir llocs de treball, i una finestreta única real. "Can Muntanyola s'està quedant enrere", criticava Sastre. El candidat també apostava per un nou model productiu basat en l'economia del coneixement, amb el CTUG com a espai de desenvolupament i especial atenció al Pla Director del Circuit.

CiU també vol que Granollers "torni a ser referent sanitari, amb un Pla de millora de les urgències, a l'espera del nou centre a l'antiga Policlínica"; que sigui ciutat educadora, tot potenciant la formació professional, "amb una Escola Municipal del Treball amb una oferta formativa més àmplia, i sense renunciar a ser ciutat universitària".

Pel que fa a l'esport, la cultura i l'associacionisme, Sastre planteja la creació d'una Oficina d'Atenció a les Entitats i un Hotel d'entitats a l'antic edifici dels jutjats, a més d'una agrupació de clubs esportius i una Roca Umbert "obert i permeable a la ciutat".

Entre altres accions, el programa també preveu un nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), audiències de barri i auditories a l'Ajuntament; una passera de vianants entre el passeig de la Muntanya i la zona del carrer Agustí Vinyamata a l'espera de soterrament de la via; racionalitzar el preu de la zona blava, crear policia de barri, una xarxa de rutes ciclables, i més inversió en neteja".

Finalment, Sastre assegurava que CIU Granollers trencarà dos tòpics. El primer, que CiU és conservadora. "El nostre és un projecte de progrés que vol fer moure Granollers, davant d'un PSC ara molt conservador", proclamava. El segon, que "no sóc prou conegut i que el Mayo és a tot arreu"–deia. "El Mayoral és regidor des d'abans que jo naixés; només faltaria que em coneguessin més a mi. Sabem que ens ho hem de guanyar", considerava i acabava amb un símil d'una cursa de relleus. "El corredor dóna el relleu en el moment en què se li acaben les forces. Estem preparats per ser el relleu. Som-hi!" 

Edicions locals