El vallesà Vicenç Relats opta a formar part del Secretariat de l'ANC

El director de la revista 'Vallesos' es presenta com a integrant de l'equip de treball Junts, juntament amb l'escriptor Agustí Alcoberro

Societat

Lliçà d'Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana

El vallesà Vicenç Relats és una de les 56 persones que opten a ocupar un lloc dels 25 de representació nacional del nou Secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que es votarà el dissabte 9 de maig. Els resultats definitius es donaran a conèixer el dia 12 i la presentació del nou secretariat serà el 16 de maig.

Relats ha presentat candidatura com a integrant de l'equip de treball Junts, juntament amb l'escriptor Agustí Alcoberro i l'adjunt al Síndic de Greuges, Jordi Sànchez, entre altres.

Vicenç Relats és director de la revista-llibre semestral Vallesos. Gent, terra i patrimoni (Premi a la Millor revista catalana del 2014, de les associacions d'editors APPEC, AMIC i ACPC); soci de l'editorial Gent i Terra i professional autònom en serveis de comunicació i edició. Col·laborador de Catalunya Ràdio, El 9 NOU del Vallès Oriental, VOTV i Ràdio Granollers, entre d'altres mitjans.

Pel que fa als mèrits com activista independentista, Relats exposa la seva vinculació des de la creació de la Crida a la Solidaritat el 1981, sobretot des de l'associacionisme i des de l'activitat com a articulista d'opinió. Va ser impulsor de l'Associació Lliçà d'Amunt Decideix i de la consulta sobre la independència el 2010. Aquella comissió va donar lloc després a l'AT local de l'ANC, en la qual ha participat en les diverses campanyes fins a la consulta de 9N, en què va ser voluntari.

Va contribuir a redactar la moció municipal pionera que el 5 de juliol de 2010 va declarar el Port de la Selva "moralment exclòs de la Constitució espanyola" i a la primera Trobada de Municipis sobiranistes de Sant Pere de Rodes, de dos mesos després, que va ser el germen de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Edicions locals