Les obres d’arranjament del camí fluvial del riu Congost entre Figaró-Montmany i la Garriga s’iniciaran abans de l’1 de juliol

La seu del Consorci va acollir, el passat dimecres, l’acte de signatura del conveni per a la millora d’aquest tram

Societat

Figaró-Montmany, la Garriga

L’objectiu d’aquest conveni, firmat pel Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, és millorar la connectivitat d’un tram de 3,38 quilòmetres, situat a la part nord del terme municipal de la Garriga i el Figaró-Montmany. L’actuació preveu millorar la plataforma per incrementar la seguretat dels usuaris i solucionarà el pas al gual de la Pessola. 

El president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Josep Orive; el president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, Sergi Mingote; l’alcalde de Figaró Montmany, Lluc V. Pelàez, i l’alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó, van rectificar, el passat dimecres, el conveni per a la recuperació del camí fluvial del riu Congost entre els dos municipis vallesans. El conveni té un pressupost de 111.000 euros i es preveu que les obres de millora començaran el mes de juliol.

Sergi Mingote va explicar que “és un projecte en el qual fa temps que estem treballant i, avui, finalment ja és una realitat gràcies a la voluntat política de tots”. Josep Orive també va valorar positivament “el treball conjunt de les diferents administracions per tirar endavant el projecte” i va precisar que “aquest és el camí que hem de seguir”.

Per a Lluc V. Pelàez, l’actuació “era una necessitat”, donat que “actualment, la Garriga i el Figaró només es comuniquen per la C-17, amb aquesta nova via que ens ofereix el Congost, els ciclistes i d’altres usuaris tindran una alternativa més segura i en un entorn natural”.

Per últim, Meritxell Budó va destacar l’elevat ús que fa la ciutadania de tram ja recuperat del camí fluvial del Congost a La Garriga. “Amb aquesta millora, oferirem un nou espai i noves alternatives d’ús als ciutadans”, va afegir.

El camí fluvial del Congost té 37,8 Km de longitud i ofereix paratges tan importants ecològicament com el meandre de Can Gallicant, punt d’unió entre el PEIN del Montseny i el dels Cingles del Bertí.

Edicions locals