El jutjat desestima la demanda del director de Vallès Visió pel seu acomiadament

Jordi Seguer recorrerà la sentència que reconeix "indicis suficients de la vulneració" de drets fonamentals

Societat

Mollet del Vallès

La titular del jutjat social número 2 de Granollers ha desestimat la demanda d’improcedència i nul·litat de l’acomiadament de Jordi Seguer, director de Vallès Visió, el març de 2013. La jutgessa considera que el Consorci Teledigital Mollet (CTM), que gestiona el canal baixvallesà, va prescindir de Seguer “amb motiu de l’aplicació d’un pla de viabilitat”, manté el CTM.

Seguer demanava, en el judici celebrat el 3 de març, la improcedència del seu acomiadament i que fos declarat nul atesa una presumpta vulneració de drets fonamentals perquè, al seu parer, va ser acomiadat per haver criticat ingerències polítiques en el contingut del canal i, per tant, es vulnerava el dret a la llibertat d’expressió. De fet, la sentència, malgrat pronunciar-se a favor del Consorci, reconeix “indicis suficients de la vulneració defensada per l’actor de la demanda”. De fet, en la declaració de l’exassessor del Consorci, Feliu Tura, ell es descriu com una “corretja de transmissió” entre el Consorci, que marcava la línia editorial, i els periodistes.

En canvi, l’alcalde de Mollet i president del Consorci, Josep Monràs, ha celebrat que “la justícia reconegui que a Vallès Visió no s’han vulnerat les llibertats de ningú, i com es va mantenir des del principi, l’acomiadament es va ajustar al que preveia el pla de reestructuració aprovat aleshores sense que hi hagués cap altra intencionalitat”. Monràs també explicava que el text de la sentència fa evident l’actuació “congruent, impecable i conforme a dret del Consorci Teledigital Mollet”.

En un comunicat, el CTM assegura que, en la sentència, la magistrada argumenta que “el demandant no ha provat cap dels seus arguments” i accepta els del Consorci en el sentit que la separació de tres dels nou municipis que inicialment integraven Vallès Visió i la modificació en l’aplicació de criteris tributaris van dur a l’acomiadament de Seguer, que ocupava la plaça interinament.

Recurs al TSJC
El representant legal de Seguer, Pep Camprubí, del Col·lectiu Ronda, ha anunciat que recorrerà la sentència al TSJC en considerar que “no conté com a fets provats les denúncies que Seguer va fer a mitjans de comunicació sobre les ingerències a Vallès Visió. L’acomiadament es va produir tres dies després de ser publicades i, per tant, demostren una relació de causa-efecte”, argumenta. Per tant, s’insistirà en la nul·litat de l’acomiadament per vulneració de drets fonamentals, ja que la sentència actual, “tot i reconèixer la vulneració, omet el fet principal de l’acomiadament”. Seguer també recorrerà la sentència que considera la procedència del cessament. “Per procedir a un acomiadament per causes econòmiques hi ha d’haver una insuficiència de recursos continguda, i al febrer de 2013 –20 dies abans de l’extinció de contracte– s’aprovava la plantilla i la previsió pressupostària”, detalla d’advocat.

Edicions locals