El Club Ciclista Mollet es prepara al Montseny per disputar el Tour de Valromey

La ronda francesa júnior de quatre dies tindrà lloc de l'11 al 14 de juliol

Esports

Mollet del Vallès

El Club Ciclista Mollet ja es prepara per disputar el Tour Ain'ternational Rhöde-Alpes Valromey de França, més conegut com a Tour de Valromey. L'equip molletà s'ha estat entrenant al Montseny aquests darrers dies per tal de presentar-se en la millor forma a la ronda francesa. La prova internacional júnior, de quatre etapes, està dins del calendari de la Unió Ciclista Internacional (UCI) i tindrà lloc de l'11 al 14 de juliol. El club molletà serà el primer club estatal que participi en aquesta prova de prestigi de ciclisme de carretera.

L'equip júnior molletà s'ha preparat a consciència aquesta prova i per això durant el cap de setmana va fer una concentració a l'Hotel Ibis de Mollet amb dos entrenaments per les carreteres del Montseny. Ahir, va fer l'acte de presentació a l'Ajuntament de Mollet i ha donat a conèixer que prendran part en la prova internacional els corredors David Casanovas, David Gijón, Daniel Mellado, Jonathan Granero i Iván Valle. "Mai hem participat en curses de quatre dies pel simple fet que aquest format a Espanya no existeix”, va explicar el president del Club Ciclista Mollet, Toribio Muga.

La cursa està formada per 4 etapes i compta amb un total del 392,2 km. El director esportiu de l'equip i exciclista professional, Manel Gonzalo, va explicar que “anem a aprendre i esperem que ens tornin a convidar”, i va afegir: “hores d’ara el ciclisme català està destacant i aquesta és una bona oportunitat per obrir-se a nivell internacional”.

A banda de la ronda francesa, l'equip disputarà, i organitzarà, el Critèrium del Vallès Campionat de Catalunya júnior, que tindrà lloc el 26 de juliol amb sortida i arribada a Mollet. També, a l'agost disputarà la Copa d'Espanya júnior.

Millora als entrenaments
L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, va admetre que des de l'Ajuntament s'està negociant amb la direcció del Circuit de Barcelona-Catalunya perquè el "Club Ciclista Mollet pugui seguir utilitzant les seves instal·lacions però amb unes condicions més favorables”, va dir. D'aquesta manera, es busca millorar els entrenaments de l'equip molletà per continuar creixent amb una base ferma a Mollet. 

Edicions locals