La 2a Cursa solidària pel Treball Digne destinarà la recaptació a la recerca sobre el càncer infantil

La cursa, amb un recorregut de 10 km i un altre de 5 km, es farà el 4 d'octubre pels carrers de Parets

Societat

Parets del Vallès

La UGT de Catalunya ha presentat aquest dimarts la 2a Cursa solidària pel Treball Digne, de 10 km, i la 1a Marxa Popular, de 5 km, que se celebraran el pròxim 4 d’octubre pels carrers de Parets amb motiu de la celebració del Dia Mundial pel Treball Digne, que es commemora cada any a començaments d’octubre. Aquest any la recaptació es destinarà a la recerca sobre càncer infantil i histiocitosi.

La presentació de les curses s'ha fet a l'Ajuntament de Parets amb la presència de l'alcalde, Sergi Mingote; el secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez; i Irene Navarro, la mare del nen amb histiocitosi que ha promogut la iniciativa solidària d'aquesta segona edició.

D'una banda, la 2a Cursa solidària pel Treball Digne reivindica “la millora de les condicions laborals en un moment de precarietat”, segons ha explicat el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, però alhora té un component solidari. El 100% dels diners que es recaptin amb les inscripcions i altres aportacions es destinaran a projectes de recerca de l’Hospital Sant Joan de Déu sobre la histiocitosi i el càncer infantil.

Més concretament, es donarà suport al projecte La Lluita de l’Arnau, una iniciativa promoguda per dos paretans per recollir fons per a la investigació sobre aquestes malalties. L’Arnau és un nen a qui l’any 2011 van detectar una malaltia rara només dos mesos després de néixer, la histiocitosi, i poc temps després també li van diagnosticar la síndrome hemofagocítica, de manera que és l’únic nen del món que pateix les dues malalties alhora.

Sergi Mingote i Josep Maria Àlvarez han elogiat el coratge i la iniciativa de la mare de l’Arnau, Irene Navarro, qui ha destacat que "cal recaptar 40.000 euros l’any per finançar aquesta recerca a l'Hospital Sant Joan de Déu, iniciada el febrer de 2014".
  
Els recorreguts urbans de les dues curses sortiran del pavelló de Parets a les 10 del matí del 4 d’octubre i, segons va insistir Mingote, “no cal ser corredor habitual per participar-hi; de fet, també es pot afrontar a peu”. 

El preu de la inscripció a la 1a Marxa Popular de 5 km és de 6 euros, i a la 2a Cursa pel Treball Digne és de 10 o 12, segons si es disposa de xip de corredor o no. Les inscripcions ja estan obertes als webs www.ugt.cat i www.championchip.cat. 

Edicions locals