La Fira del Tomàquet del Vallès Oriental celebra la 6a edició a Santa Eulàlia

Serà aquest cap de setmana al Centre Cívic La Fàbrica Camí de Gual

Societat

Santa Eulàlia de Ronçana

La Fira del Tomàquet es realitzarà, per 6a vegada, a Santa Eulàlia de Ronçana. Serà durant els matins del 25 i 26 de juliol, al Centre Cívic La Fàbrica Camí del Gual. A la mostra, hi haurà activitats per a tots els públics, es podrà gaudir fent degustacions, tallers pràctics i visites a l’hort. A més, hi haurà parades de productors de proximitat amb tomàquets, pa, oli i productes elaborats a base de tomàquet.

Les activitats començaran a les 8 h amb la primera visita comentada a l’Hort de l’Espelt. Un cop feta la visita, a les 9 del matí, es podrà gaudir d’un esmorzar popular organitzat pel bar del Centre Cívic la Fàbrica. A continuació es farà un taller pràctic el dissabte “5 receptes bàsiques per el conreu de les tomaqueres” i diumenge “Com construir el teu bancal?”, seguit de la ja tradicional visita a l’hort de l’Espelt.

Les varietats antigues de tomàquet es podran provar a les 10:30 i a les 12:30 h. Un cop acabat l’últim tast, a les 13:30 h, es podrà degustar i veure com els cuiners de CUINAVO, un col•lectiu format per 14 cuiners i restaurants de la comarca que volen apropar els productes locals i de qualitat de la comarca al públic mitjançant accions gastronòmiques, fan una demostració de com han cuinat les tapes que es degustaran.

La Fira està organitzada pel Consell Comarcal juntament amb l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i amb la col·laboració de Llavors Orientals, Slow Food Vallès i l’associació CuinaVO.

Jornades gastronòmiques del tomàquet del Vallès
Per completar la promoció d’aquests tomàquets, també hi haurà les Jornades Gastronòmiques del tomàquet del Vallès. Del 15 de juliol al 15 de setembre de 2015, un total de 18 restaurants de la comarca del Vallès Oriental ofereixen plats o menús gastronòmics amb els tomàquets de varietats locals recuperades com a protagonistes.

Alguns dels restaurants participants són el Robert de Nola de Caldes de Montbui, l'Esbiosfera de Cardedeu, la Fonda Europa de Granollers, el Vinòmic de la Garriga, l'Enboca de Mollet del Vallès i el Can Major de Montmeló, entre molts altres.

Edicions locals