Cinc regidors de l'oposició tindran dedicació exclusiva a l'Ajuntament de Mollet

Cada grup municipal tindrà una dedicació exclusiva –de 42.750 euros– per a un regidor i una de parcial –de 17.100– per al portaveu del grup

Societat

Mollet del Vallès

El ple municipal aprova el règim de dedicacions i retribucions per al nou mandat. A més de l'alcalde, l'equip de govern tindrà cinc dedicacions exclusives i una de parcial del 20%, i, com a novetat, tots els grups de l'oposició tindran assignada una dedicació exclusiva retribuïda i una de parcial que correspondrà al portaveu del grup.

El primer ple del mandat després de la constitució del nou consistori va servir per aprovar el règim de dedicacions i retribucions dels membres de la corporació. En total hi haurà 11 dedicacions exclusives –la de l'alcalde, de 5 regidors de govern i 5 de l'oposició–, i 5 de parcials –un regidor de govern al 20%) i 4 portaveus dels grups de l'oposició–.

L’alcalde, Josep Monràs, rebaixarà un 4,5% l’assignació que tenia fins ara i cobrarà 58.950 euros bruts anuals, “una quantitat inferior a la que marca la legislació per a ciutats de la mida de Mollet”, va destacar la portaveu socialista, Mireia Dionisio.

La resta de salaris dels membres del govern quedaran congelats. Els coordinadors d’àrea, Mireia Dionisio, Josep Garzón i Mercè Pérez tindran dedicació exclusiva i una assignació de 50.730 euros bruts/any en qualitat de coordinadors d'àrea. Els regidors Ana María Díaz i Raúl Broto també tindran dedicació exclusiva i percebran 42.750 euros bruts/any, mentre que Josep Ramon Bertolín serà l’únic que tindrà una dedicació parcial del 20% i una assignació de 14.250 euros bruts/any. Com ja passava fins ara, cap dels regidors cobrarà dietes ni cap quantitat afegida per cap altre concepte.

La novetat del nou mandat en matèria de retribucions passa per les assignacions a alguns regidors de l'oposició. Cada grup de l’oposició tindrà assignada una dedicació exclusiva de 42.750 euros bruts/any –Núria Muñoz (Canviem), Oriol López (Ara Mollet), Antonio Cisneros (C's), Joan Daví (CDC) i Susana Calvo (PP)– i una altra de parcial per als portaveus de 17.100 euros bruts/any –Marina Escribano (Canviem), Marta Vilaret (Ara Mollet), Francisco Muñoz (C's) i Jordi Talarn (CDC)–.

Segons l'alcalde, aquestes retribucions són per “facilitar la feina de l’oposició”, mentre que Ara Mollet va acusar l’equip de govern de “voler comprar els grups de l’oposició amb aquestes assignacions tan elevades”.

A més, cada grup municipal cobrarà 3.152 euros fixes mensuals, més 363 euros al mes per cada regidor. El règim de dedicacions i retribucions per al nou mandat de l'Ajuntament de Mollet va rebre els vots a favor de PSC, C's, CDC i PP, en contra de Canviem i l'abstenció d'Ara Mollet-ERC-MES.

Edicions locals