Romuald Velasco, exalcalde de Martorelles, renuncia al càrrec de regidor

Velasco va ser alcalde del 2009 al 2015, quan ERC li va arrabassar l'alcaldia

Política

Martorelles

El líder d'Units per Martorelles (UxM), Romulad Velasco, i exalcalde de la població fins al juny passat, deixarà el càrrec de regidor en un ple extraordinari el proper dilluns. D'aquesta manera Velasco posarà fi a gairebé 19 anys a l'Ajuntament com a regidor, sis dels quals ha exercit d'alcalde. El substitut de Velasco al grup municipal serà Oliver Aguilera.

L'exalcalde de Martorelles, Romulad Velasco, renunciarà dilluns que ve, 31 d'agost, a la seva acta de regidor. Ho farà en un ple extraordinari convocat a l'Ajuntament a les 19.30 h, un ple en el qual també s'aprovarà una moció de suport a l'activitat industrial a planta de Valeo de Martorelles i l'assignació de membres per a les meses electorals per a les eleccions del 27 de setembre.

Velasco va accedir a l'alcaldia de Martorelles el 19 de juny del 2009 en substitució de Miquel Àngel Sòria, d'ICV, i va exercir el càrrec d'alcalde fins el mes de juny passat, quan ERC li va arrabassar l'alcaldia. Tot i així, Velasco és regidor a l'Ajuntament de Martorelles des del desembre del 1996, quan va entrar en substitució d'un regidor de CiU.

El portaveu d'Units per Martorelles ja va comunicar fa temps la intenció d'emprendre nous projectes professionals si no aconseguia revalidar l'alcaldia. En les últimes eleccions, UxM va passar de 4 a 3 regidors i va ser superat per ERC en nombre de vots, de manera que UxM va passar a l'oposició. Ara Velasco ha posat en marxa un projecte d'assessorament immobiliari al qual, segons ha assenyalat ell mateix, "hauré de dedicar moltes hores i m'obligarà a viatjar força".

Amb la seva renúncia, Velasco també pretén que Units per Martorelles perdi la "dependència del cap de llista" i que "els companys volin per si sols", de manera que es regeneri el funcionament del grup municipal. "Em quedaré a segona fila pel que faci falta, tindran el meu suport, però el protagonisme el tindran altres persones". En aquest sentit, l'exregidor Oliver Aguilera serà la persona que substituirà Velasco al ple municipal.

 


Edicions locals