Romuald Velasco (UxM) s'acomiada del ple de Martorelles

El regidor sortint va rebre elogis de tots els portaveus dels grups municipals martorellesencs

Societat

Martorelles

L’exalcalde de Martorelles, Romuald Velasco, va formalitzar la seva renúncia a l’acta de regidor en el ple extraordinari d’aquest dilluns. Ho va fer després de gairebé 19 anys al consistori, primer com a regidor i durant sis anys (2009-2015) també com a alcalde.

El cap de files d’Units per Martorelles (UxM) va explicar als companys del ple i al públic assistent que havia decidit emprendre una nova etapa professional, amb nous projectes. “Ara encara ho puc fer, d’aquí uns anys serà més difícil, i és normal que la gent es busqui la vida professionalment”, va argumentar. “La meva empresa era del sector de la construcció i va haver de tancar, i ara haig de provar nous projectes”, va dir.
Romuald Velasco va explicar que la seva marxa també pretén propiciar la renovació d’UxM. “He estat alcalde del meu poble, no es pot aspirar a més, en l’àmbit polític ja ho he fet tot”, va assenyalar.

L’exalcalde va voler agrair el suport que ha rebut durant els seus anys de vida política: “als companys que em van venir a buscar, els companys del ple, els treballadors de l’Ajuntament, les entitats, els mitjans de comunicació, els veïns, la família, UxM...” l també a Marc Candela, l’actual alcalde, de qui va dir que “és bona persona i pot ser un bon alcalde”.

Els portaveus dels grups van prendre la paraula per acomiadar-lo. Joan Garcia, d’ICV, li va agrair la feina i li va desitjar sort. Assumpta Pastor, del PSC, li va reconèixer la bona voluntat: “Tot ho has fet a fi de bé, amb encerts i errors, però amb bona voluntat”. Marc Pertíñez, de CDC, va dir que amb la marxa de Velasco “es notarà la falta d’autoritat en l’oposició, i ara ens tocarà a nosaltres liderar-la”, i l’alcalde Candela, d’ERC, va reconèixer la feina duta a terme per Velasco com a alcalde, “sobretot de portes endins, de la que no es veu, com posar ordre a les finances municipals”.

Finalment, la que serà la nova portaveu d’UxM, Margarita Casanovas, va agrair emocionada la confiança i va destacar la seva amistat amb el regidor sortint.

El nou regidor del grup, que prendrà possessió en el ple ordinari del 21 de setembre, serà Oliver Aguilera, número 4 de la llista d’UxM i que en les passades eleccions va quedar fora del consistori. Aguilera va exercir d’autònom en el sector de la papereria i la informàtica i actualment està a l’atur. Del 2011 al juny del 2015 va ser regidor d’Esports i Cooperació de Martorelles.     

Edicions locals