El pas al camí fluvial del Congost entre Figaró-Montmany i la Garriga es tallarà dilluns

Es preveu que l’adequació d’aquest tram finalitzi al novembre

Societat

Figaró-Montmany, la Garriga

El proper dilluns es tallarà el pas en el tram del camí fluvial del riu Congost comprès entre els municipis de Figaró-Montmany i la Garriga amb motiu de les obres d’arranjament que s’estan duent a terme. Els treballs es van iniciar el juliol i es preveu que acabin al novembre, amb les tasques de desbrossat i adequació del terreny. L’objectiu d’aquest projecte és millorar la connectivitat d’un tram de 3,38 km situat a la part nord del terme municipal de la Garriga i Figaró-Montmany.

L’actuació millorarà la plataforma per incrementar la seguretat dels usuaris i solucionarà el pas al gual de la Peçola. Un cop enllestit, ambdós municipis, fins ara només connectats per la C-17, comptaran amb una nova alternativa ideal per a ciclistes i d’altres usuaris, molt més segura i en un entorn natural.

L’actuació, que té un pressupost de 111.000 euros, està finançada pel Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, que ha aportat 75.000 euros procedents del Pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015 de la Diputació de Barcelona.

El camí fluvial del Congost té 37,8 km de longitud i ofereix paratges tan importants ecològicament com el meandre de Can Gallicant, punt d’unió entre el PEIN del Montseny i el dels Cingles del Bertí.

Edicions locals