La matriculació de la Universitat Popular de Granollers supera totes les previsions

L’acte de presentació del curs 2015-2016 va reunir a l’Aplegador de Roca Umbert a més de 100 persones

Cultura

L’obertura oficial aquest dijous al vespre del curs 2015-2016 de la Universitat Popular de Granollers a l’Aplegador de Roca Umbert, va ser seguida amb gran interès per part de més de 100 persones.  Aquest curs que ara s’inicia suposa tot un rècord pel que fa al nombre d’alumnes, 180 en total, gairebé el triple que l’any passat.

L’acte de presentació comptà, entre d’altres, amb l’assistència del president de l’AIEP (Associació Impulsora de l’Educació Popular), Mariano Fernández, i de l’alcalde de la ciutat, Josep Mayoral. Fernández va explicar alguns aspectes relacionats amb el funcionament del curs “amb més matèries, més professors, molts més alumnes i més espais docents” així com d’altres relatius “al recolzament i col·laboració que rebem per part de l’Ajuntament, que ens ajuda amb la cessió dels locals on es fan les classes”.
 
Per la seva banda, l’alcalde es va mostrar satisfet per la “fantàstica resposta a una iniciativa que encaixa perfectament amb un dels objectius principals que pretenem assolir des de l’Ajuntament, fer que Granollers sigui un exemple de ciutat del coneixement”. “En temps líquids com els que vivim, la fortalesa passa per la proximitat del coneixement i per iniciatives com aquesta”, va afirmar també Mayoral.
 
La Universitat  Popular de Granollers es presenta com una oportunitat per a tothom que, al marge de l’edat, el gènere, les creences o el nivell d’estudis, mantingui el desig d’aprendre. També va dirigida a les persones que, en el seu moment no van poder cursar els estudis que volien i també a les que busquen una visió de conjunt i una perspectiva integrada de sabers.
 
Durant el curs, que pot ser anual o de matèries de curta durada, els alumnes poden rebre classes d’art, biologia, física, filosofia, història, literatura, matemàtiques, psicologia i educació sanitària.
 
Les classes s’imparteixen, de dilluns a dissabte, al CTUG de Roca Umbert, Museu de Ciències Naturals La Tela, edifici municipal del carrer de Corró i Museu. La majoria dels alumnes són jubilats “amb ganes d’aprendre coses noves”. La majoria d'ells són de Granollers, però també n'hi ha de la Roca del Vallès, Cardedeu, la Garriga, l'Ametlla del Vallès...
 
 

Edicions locals