Ara Mollet-ERC busca aliats per fer una moció de censura al PSC

Els republicans reactiven les converses amb Canviem Mollet i CDC per propiciar un canvi de govern "a mitjà termini"

Societat

Mollet del Vallès

Ara Mollet-ERC-MES va fer una valoració dels primers 100 dies del govern municipal dilluns a la tarda en roda de premsa, a la qual van assistir els cinc regidors del grup. Els republicans van criticar l'acció de govern, van posar en valor les seves aportacions al ple i van anunciar la represa de converses amb altres grups per formar una majoria alternativa.

Oriol López, Marta Vilaret, Josep Gordi, Judith Vizcarra i Manel Sostres van qualificar el govern socialista de “tenir tics del passat, poc imaginatiu i faltat d’un lideratge clar”, i van destacar el que per a ells han estat els grans errors del govern socialista: “no convocar el ple del mes de juliol” i “no adherir-se a la campanya un país una bandera, com s’havia aprovat en junta de portaveus per 14 vots a favor”.

Davant d’això, el portaveu del grup, Oriol López, va posar sobre la taula la voluntat de promoure una “alternativa de canvi”. “Ara Mollet-ERC continua buscant aliances per fer un canvi de govern a mitjà termini”, va dir, i va apuntar a la possibilitat de presentar una moció de censura si les converses amb els altres grups –Canviem i CDC– fructifiquen. “En les eleccions municipals del maig va quedar clar que 14 dels 25 regidors volíem un canvi”, va assenyalar, i va afegir que “per nosaltres no quedarà que hi hagi aquest canvi”.

Per forjar aquesta majoria alternativa, Ara Mollet-ERC hauria d’obtenir amb tota probabilitat el suport dels regidors de CDC, que actualment tenen signat un “pacte de governabilitat” amb el PSC. “Creiem que és un pacte de poc recorregut, referit a temes concrets, i ens preguntem si no és una qüestió d’aparador”, va dir el regidor republicà, i va apostar per “un govern que superi el dret a decidir i que estigui al costat del moment que viu el país".

D’altra banda, López també va destacar que “19 dels 25 regidors de l’Ajuntament són d’esquerres, i per això no s’entén que la clau del govern actual la tinguin els 6 regidors restants”. En aquest sentit Ara Mollet-ERC es va mostrar favorable a impulsar i donar suport al màxim de polítiques socials. “Cal establir sinergies positives amb tothom, amb l’oposició i també amb el govern”, va assenyalar.

Mocions al ple
Finalment, els regidors republicans van destacar en la seva valoració les mocions que en aquests 100 dies han presentat al ple, com la de suport a Valeo i la PAH, als refugiats, al procés català, la d’adhesió a la querella argentina, la de bon tracte als animals o la de recuperació de la passera del torrent Caganell, entre d’altres.

També es van referir a les que presentaran en el ple de dilluns vinent, com la de recuperació d’un fresc de Joan Abelló, la millora d’espais a Gallecs, el canvi de sistema de retransmissió dels plens per Internet i la petició de reparació de la memòria històrica de Lluís Companys. 

Ara Mollet-ERC-MES també va avançar noves propostes en matèria de mobilitat, de tarificació de zones blaves i sobre ordenances fiscals, i va assenyalar que els regidors del grup rebran qualsevol ciutadà que ho desitgi cada dia al seu despatx de l'Ajuntament de 10 a 13 h.

Edicions locals