Gallecs crida a ‘firar-se' amb menjar ecològic i a descobrir l’espai

El Consorci i l'Associació Agroecològica de Gallecs organitzen la jornada

Mollet del Vallès

L’edició d’enguany del Fira’t a Gallecs arrenca aquest diumenge amb la jornada dedicada a l’espelta i a la benvinguda als ocells d’hivern. La plaça de l’Església, centre neuràlgic de la mostra, acollirà una quinzena d’activitats entre les 9 h i les 13 h.

A primera hora, Xesco Macià i  Xavier Larruy faran una sessió d’anellament científic per explicar les característiques de les aus que fan parada a l’espai agroecològic. Al Racó de la Cuina i l’Espai Aprèn, l’espelta serà la protagonista. Hi haurà xerrades sobre com es fa la cervesa TOC, com s’utilitza la pellofa del cereal per fer coixins terapèutics, quins eren els blats antics de gallecs i com preparar un receptari de pa i galetes. Els infants, com l’any passat, podran fer una volta en carro i participar a tallers per a ells. També com en anys anteriors, es podrà degustar una paella d’espelta amb un got de TOC i comprar productes de Gallecs. 

Edicions locals