Gil Carbonés es proclama millor jugador del món de horseball

El genet de la Garriga ha estat subcampió d'Europa amb Espanya i campió continental amb el Cardedeu

Esports

Cardedeu, la Garriga

El genet Gil Carbonés i Baldich, de la Garriga, va ser proclamat recentment millor jugador del món del 2015 per la Federació Internacional de Horseball al quedar primer del Rànquing Mundial. El genet garrigeuenc s'ha proclamat aquesta temporada amb el seu equip, el Club d'Equitació Esportiva Cardedeu, campió d'Europa de Clubs de Horseball per segon any consecutiu i per quarta vegada en la seva trajectòria esportiva.

El genet garriguenc va ser un dels protagonistes del campionat continental de clubs, ja que va ser el màxim golejador amb 13 gols, durent les tres partits del campionat, i millor binomi europeu amb el seu cavall Saint Callin.

A banda del títol continental de clubs, Carbonés s'havia proclamat a l'agost subcampió d'Europa amb Espanya i també rebia el trofeu de màxim golejador del campionat. El passat maig, guanyava el de màxim golejador del Campionat Internacional de Horseball Open Alforges, després que el CEEC se'n proclamés també campió. Així mateix, aquesta temporada, guanyava els trofeus individuals de millor golejador de la Lliga Catalana i del Campionat d'Espanya de Horseball. Tots aquests mèrits juntament amb els èxits internacionals dels seus equips, l'han catapultat al lloc més alt del podi dels premis WHR, que cada any atorga la Federació Internacional de Horseball.

Superació personal i esportiva
En Gil Carbonés l'any 2012, amb 20 anys, va haver de sueprar un càncer testicular durant més de 10 mesos. Després del Campionat d'Espanya d'Autonomies, el setembre de 2012, li van diagnosticar el càncer testicular, que posteriorment va superar. La darrera operació que li van efectuar per extraure els pòlips acumulats en l'abdomen van obligar al genet garriguenc a fer un procés de recuperació al CAR de Sant Cugat que li va permetre restablir la musculatura i continuar fent el seu esport al més alt nivell. Així, a finals de juliol del 2013, el genet saltava de nou a una pista de horseball, en el Campionat d'Espanya, i es proclamava campió amb el seu equip, el CEEC de Cardedeu.

Edicions locals