L’Hospital de Mollet crea la Fundació El Roure per gestionar les donacions i l'obra social

La Fundació Sanitària Mollet posa en funcionament l'entitat per treballar en la integració social i l'atenció a la discapacitat

Societat

Mollet del Vallès

El Roure del Vallès, la fundació de col·laboració social i sense ànim de lucre impulsada per la Fundació Sanitària Mollet (FSM) per tal de gestionar els seus recursos i les seves iniciatives solidàries, es va presentar dijous en un acte al restaurant El Celler de Can Roda de Santa Maria de Martorelles davant el teixit empresarial i social del Baix Vallès.

La fundació benèfica neix amb l’objectiu de “prestar serveis socials adreçats als col·lectius més desafavorits per evitar-ne l’exclusió social i sensibilitzar la ciutadania en el compromís i la humanitat”. En aquest sentit, la Fundació El Roure del Vallès treballarà sobretot en tres àmbits: la integració social, l’atenció a la discapacitat i la cooperació en salut.

Pel que fa a la integració social dels col·lectius més desfavorits, la fundació forma part de la taula local de coordinació d’entitats per la inclusió social de Mollet, i disposa d’un menjador social que proveeix d’àpats diaris a determinats col·lectius de persones gràcies a la gestió de Càritas, que alhora compta amb el suport d’una cinquantena de persones voluntàries –la majoria jubilades– que fan una tasca inclusiva i d’atenció.

La Fundació El Roure també té un vessant d’atenció a la discapacitat a través de la col·laboració amb el Centre Especial de Treball (CET) Taller Alborada, que afavoreix la inserció sociolaboral d’aquestes persones. La Fundació Sanitària Mollet cedeix l’espai de la botiga Somnis de l’Hospital de Mollet al CET Taller Alborada, i col·labora en l’ocupació professional per a la seva gestió, l’atenció al públic i la promoció de productes que s’elaboren al taller, com les anomenades Dones d’Aigua. Igualment, El Roure del Vallès també intervé en l’atenció integral als usuaris de la Residència La Vinyota, gestionada per la FSM, així com en altres iniciatives del camp de la discapacitat.

Finalment, la tercera branca de la Fundació El Roure del Vallès desenvolupa projectes de salut a altres països. Així, juntament amb l’associació You Bari i l’Ajuntament de Parets, col·labora en un projecte de cooperació a la població senegalesa de Missirah, on s’hi ha enviat material i equipament sanitari, i es dóna suport i assessorament professional.

Una entitat benèfica
La Fundació El Roure del Vallès depèn orgànicament de la Fundació Sanitària Mollet, l’entitat sanitària que gestiona l’Hospital d’Aguts, de Salut Mental i l’Hospital Sociosanitari, les residències per a gent gran Pedra Serrada de Parets i Santa Rosa de Mollet i la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual La Vinyota.

El Roure està dirigit per un patronat, presidit per l’empresari Jordi Cardoner, i format per una desena de persones representants de la societat civil i vinculades a diverses entitats i activitats de caire social que dediquen temps al projecte de manera altruista.

Segons va explicar el director de la Fundació Sanitària Mollet, Jaume Duran, “la nova entitat articularà de manera ordenada i oficialitzada les accions solidàries de la FSM i dinamitzarà els ajuts necessaris per dur a terme els projectes”.

Per al 2016, la Fundació El Roure del Vallès s’ha proposat consolidar-se al territori i dur a terme diverses activitats de sensibilització amb els comerciants i les escoles, com concerts benèfics i conferències amb el teixit empresarial.

En l’acte de presentació de la nova fundació, dijous, a més dels responsables de la institució, també hi havia el president d’Abertis, Salvador Alemany, qui va pronunciar una conferència als assistents.

Edicions locals