Renfe habilita un servei d'autobusos mentre duri l'afectació ferroviària

La incidència va afectar dimarts més de 60.000 usuaris i 200 trens de les línies R2, R8 i R11

Societat

Granollers, Mollet del Vallès

Renfe ha habilitat aquest dimecres transport per carretera des de les estacions afectades de les línies R2, R8 i R11 per suplir els combois que no circularan els pròxims dies arran de l’afectació que ha suposat el robatori de 360 metres de cable de coure entre les estacions de Mollet i la Llagosta.

A causa del robatori –aquest any Adif ja ha presentat 390 denúncies per robatoris en instal·lacions ferroviàries de tot Catalunya–, un cable d'alta tensió va fer contacte amb uns altres de baixa tensió i va provocar petits incendis en quatre punts que han afectat el cablejat de comunicacions, les instal·lacions de seguretat, els sistemes de senyalització i els sistemes informàtics que regulen la circulació de trens.

La incidència, qualificada de molt greu pels màxims responsables d'Adif, impedeix la circulació normal dels trens i de moment no es coneix quan es recuperarà la normalitat del servei.

Per sortir del pas, Renfe ha dissenyat un pla alternatiu de mobilitat que inclou transport per carretera directe a Barcelona Sant Andreu Arenal des de les estacions de Granollers Centre, Mollet Sant Fost, Montmeló i la Llagosta; la col·laboració del metro per facilitar la mobilitat dels passatgers afectats i una circulació de serveis mínims –amb molta lentitud– per les línies R2 i R11 que actualment és del 50% dels combois, mentre que per la línia R8, de Granollers Centre a Cerdanyola Universitat, no hi circula cap tren i s'ha habilitat un servei alternatiu d'autobusos.

Renfe també ha recomanat als usuaris de Rodalies que consultin els horaris provisionals al seu web o a les aplicacions de mòbil de la companyia, una informació que s’ha actualitzat aquest dimecres a les 8 del matí. Igualment, i ha informat que el trajecte entre Mollet i Granollers durarà aquests dies 20 minuts més del que és habitual.

Adif, per la seva banda, ha anunciat que treballa amb tots els mitjans disponibles per resoldre la incidència al més aviat possible.

Edicions locals