La BV-5001, entre Sant Fost i Badalona, entre les deu amb més risc d'accidents de Catalunya

Segons un estudi del RACC hi circulen prop de 10.000 vehicles diaris

Societat

Sant Fost de Campsentelles

La carretera BV-5001, en el tram comprès entre l’accés nord de la B-20 a Badalona i l’enllaç amb la B-500 i la BV-5006 a Martorelles, és una de les deu carreteres amb més risc de patir accidents de tot Catalunya, segons es desprèn dels resultats de la catorzena edició de l’estudi EuroRAP.

L'estudi, elaborat amb la participació del RACC, el Servei Català del Trànsit, el Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona, va ser presentat dimarts en el marc d’un programa europeu de valoració de carreteres.

Concretament, la BV-5001 és la setena via catalana en risc d’accidents si es té en compte el nombre de sinistres dels darrers tres anys i la intensitat de trànsit de la carretera, que en aquest cas és de 9.466 vehicles diaris –mitjana dels anys 2012, 203 i 2014–.

El tram considerat de més risc, qualificat de “molt alt”, és el que enllaça Martorelles amb Badalona, de 10,2 km de longitud i amb molts revolts, que forma part de la xarxa local de carreteres i que concentra una mitjana anual d’accidents mortals i greus de 3,67, tot i que l’estudi analitza tota mena d’accidents i no només els que comporten víctimes.

La dada positiva és que en el cas concret d’accidents de motos, ciclomotors i vehicles pesants el tram de la BV-5001 desapareix de la llista.

D’altra banda, el tram de la B-502 entre Vilassar de Mar i Argentona és enguany la via amb més risc d’accidents, tot i que el RACC assegura que les causes del risc sempre són múltiples, de manera que a més de les característiques i l’estat de les vies també hi intervenen la seguretat dels vehicles i dels conductors. 

Edicions locals