La Generalitat adjudica l’ampliació de l’enllaç entre l’autopista i la C-17 a Parets

Les obres de desdoblament començaran aquest trimestre i es preveu que estiguin enllestides a començaments d’estiu

Societat

Parets del Vallès

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de desdoblament del ramal d’accés a la C-17 pels vehicles que provenen des de l’AP-7 i la C-33 en direcció Vic, unes obres que durarant uns quatre mesos i que serviran per descongestionar el trànsit en aquest punt especialment a les hores punta.

La millora d’aquest nus de connexió entre l’AP-7 i la C-33 per incorporar-se a la C-17, a Parets, evitarà les cues que es formen ara –sobretot en hores punta– dels vehicles que s’incorporen a la C-17 per aquest punt. Les obres consistiran en l’ampliació de l’actual connexió d’un carril a dos, de manera que quan arribin al tronc de la C-17 enllaçaran amb un tercer carril ja existent.

El nou ramal de connexió estarà format per 2 carrils de 3,5 metres d’amplada, un voral exterior de 2,5 metres i un voral interior d’1 metre. En el tram de la C-17, a més dels tres carrils existents, es construirà una nova falca d’amplada variable (de 3,5 a 0 metres) i un voral interior d’1,5 metres.

L’actuació també inclou la instal·lació d’unes pantalles antisoroll per protegir la Torre dels Cellers en un tram d’uns 300 metres, així com la reposició de l’enllumenat existent, la millora del drenatge i la senyalització vertical i horitzontal. A més, també es preveu la revegetació dels talussos, i alhora caldrà desviar diferents serveis elèctrics i de telecomunicacions.

El pressupost de l’obra és de 793.000 euros i el termini previst d’execució dels treballs és de quatre mesos. La previsió és que els treballs puguin començar durant el primer trimestre d’aquest any.

Edicions locals