Convergència de Mollet retira in extremis el punt per adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència

Els convergents demanen que s'elimini el punt del ple després que ERC hagi anunciat que hi presentarà una esmena

Política

Mollet del Vallès

El grup municipal de Convergència de Mollet ha decidit retirar la moció d’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) que s'havia de debatre en el ple d'aquest vespre. Segons expliquen en un comunicat, la raó de l’eliminació del punt es deu a la intenció d'ERC de presentar una esmena el mateix dia del Ple.

Els convergents consideren que presentar aquesta esmena en l’últim moment i "tenint en compte que no és una esmena parcial, sinó una esmena gairebé a la totalitat, provocaria que el contingut debatut durant aquests dies diferís notablement del contingut finalment presentat al Ple". Convergència opina que la presentació d'aquesta esmena a darrera hora "no és acceptable, donada la impossibilitat de la resta de grups municipals a analitzar-ho amb temps suficient". 

Convergència indica que no està d’acord amb "aquesta forma d’actuar que s’està fent habitual en el Plens de Mollet" i adverteix que de tornar-se a produir una situació d’aquest tipus en el futur sense que es pugui justificar per un criteri d’urgència o per un fet sobrevingut, "ens reservem el dret a votar sistemàticament en contra d’aquest tipus d’actuacions, sigui quin sigui el contingut de les al·legacions o de les mocions alternatives". 

CDC havia decidit tornar a plantejar al ple l’adhesió de Mollet a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), una qüestió que el ple molletà ja ha debatut i rebutjat en altres ocasions. Segons la formació, la investidura del nou president de la Generalitat amb al suport d’una majoria parlamentària independentista justifica que els municipis es plantegin novament la possibilitat de fer costat al Parlament i al Govern de Catalunya.

Ara, els convergents apunten que durant el mes de febrer s’estudiarà i s’intentarà consensuar l’esmena presentada per ERC entre els grups de Convergència i ERC i amb la resta de grups que puguin estar d’acord amb el contingut final de la moció.

Edicions locals