Unes 300 persones estrenen la renovació del camí de vianants entre la Garriga i el Figaró

El camí, que segueix el curs del riu Congost, s'ha desbrossat, eixamplat, senyalitzat

Societat

Figaró-Montmany, la Garriga

Unes 300 persones van recórrer aquest diumenge els 3,38 km de camí arranjat que uneix la Garriga amb el Figaró després dels treballs de millora i condicionament del tram del camí fluvial del riu Congost que uneix els dos municipis.

Els participants en la caminada inaugural van poder observar les millores en el desbrossament del camí i el paviment, així com l’eixamplament d’alguns passos estrets i la col·locació de tanques i senyalització en diferents punts del recorregut, que passa per indrets destacats des d’un punt de vista ecològic, com el meandre de Can Gallicant, punt d’unió entre el PEIN del Montseny i el dels Cingles del Bertí.

Tret d’alguns punts concrets, el camí té ara una amplada de dos metres, cosa que facilita el trànsit de persones a peu, en bicicleta i, fins i tot, a cavall. El gual de la Peçola, punt on el riu creua el camí, és ara de fàcil accés amb la col·locació de pedres i ha incrementat la seguretat amb un indicador de nivell d’aigua. 

Els treballs, que es van iniciar al mes de juny i es van finalitzar a finals d’octubre, han tingut un cost de poc més de 102.500 euros, finançats pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, a través de la Diputació de Barcelona, i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

L’alcaldessa de Figaró-Montmany, Maite Carrillo, la primera tinent d’alcalde de la Garriga, Neus Marrodan, i el president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, Sergi Mingote, van donar el tret de sortida a la caminada amb el tall de la cinta al punt d’inici del camí.

En els parlaments d’inauguració van destacar la col·laboració entre administracions per fer el camí més transitable i com aquest tipus d'actuacions amplien l’oferta turística i la qualitat de vida d’aquests municipis.

Edicions locals