Bigues i Riells celebra dissabte la 4a Fira de l'Oli d'Oliva

La trobada permetrà degustar diverses varietats d'oli i comprar productes al mercat

Societat

Bigues i Riells

Bigues i Riells celebrarà aquest dissabte, 30 de gener, la 4a Fira de l’Oli Vera i altres varietats tradicionals i el 2on Mercat del Pa, que es podrà visitar de les 11 a les 14 hores a la plaça del Trull de Can Sapera.

A la fira es podrà comprar oli de productors de la comarca i fer tastos d’olis de productors amb una producció només per autoconsum, així com també aprofitar per fer un tast d’oli de raig, l’oli que surt directament de les olives premsades.

La fira que té com a objectiu enfortir la tradició oleícola de la comarca i contribuir a una possible i ferma recuperació de la varietat Vera fina i al seu reconeixement al territori.

Els visitants també podran fer una visita guiada al Trull de Can Sapera, veure el procés per fer oli de raig i fer-ne una degustació, tastar diverses varietats d’olis amb Sarai Tengo, sommelier del restaurant Can Major, o participar en el taller de cuina a càrrec de l’Associació Gastronòmica CuinaVO sobre infusions d’olis amb diferents espècies i propostes de maridatge.

Igualment, durant la fira s’organitzarà un taller infantil i durant tot el matí es podrà esmorzar, passejar i comprar a les parades de la fira.

Finalment, també hi haurà informació sobre els productors que hi participen, les receptes de cuina d’infusions amb oli d’oliva verge extra que han preparat els cuiners de CuinaVO i conèixer la descripció de les característiques de l’olivera anomenada Vera fina.

La fira està organitzada per l’Ajuntament de Bigues i Riells amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’associació Slow Food del Vallès Oriental i amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Xarxa Productes de la Terra.

Edicions locals