Lliçà d'Amunt pacifica el trànsit al barri de Sant Baldiri restringint la circulació de nits

Els vehicles procedents de Ca l'Estapé i Ca l'Artigues no poden accedir al centre pel carrer Francesc Macià entre les 23 i les 7 h

Societat

Lliçà d'Amunt

Amb la intenció de reduir l’elevat pas de vehicles pel barri de Sant Baldiri, especialment després de la supressió del doble sentit de circulació en un tram del carrer Francesc Macià –entre Anselm Clavé i Jaume I–, l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt ha decidit restringir el trànsit de vehicles en horari nocturn en aquest veïnat per evitar les molèsties del soroll i millorar la seguretat.

Així, des d’aquest dilluns, està prohibit circular pel carrer Francesc Macià en direcció al centre del poble entre les 23 h i les 7 h.

En aquesta franja horària, els vehicles procedents de les urbanitzacions de Ca l’Estapé i Ca l’Artigues –entre 200 i 300– hauran de passar pel camí de la Serra fins a enllaçar amb la rotonda de la carretera BV-1602, al sud del nucli urbà, i després accedir al centre per la carretera que travessa el poble.

D’aquesta manera es promociona el camí de la Serra com a alternativa de pas i es pacifica el trànsit a la zona de Sant Baldiri, que fins ara assumia tot el trànsit d’entrada i sortida als barris de Ca l’Estapé i Ca l’Artigues.

El camí de la Serra, construït amb fons dels plans Zapatero com a alternativa al carrer Francesc Macià, és utilitzat pels veïns de les urbanitzacions que volen enllaçar amb Lliçà de Vall, mentre que per anar en direcció nord es continua utilitzant el carrer Francesc Macià.

El nou recorregut que hauran de fer els conductors que vagin de les urbanitzacions al centre –no en sentit contrari– suposarà fer uns 800 metres més que el que feien fins ara.

Segons l’Ajuntament, la mesura es limitarà a l’horari nocturn perquè ampliar-la a la franja diürna afectaria massa el trànsit de l’interior del barri de Sant Baldiri, especialment al carrer Anselm Clavé i en la circulació del bus exprés.  

Edicions locals