Uns individus agredeixen un revisor de Renfe a Gualba fins a deixar-lo inconscient

Els agressors van llançar el revisor a l'andana, li van escopir, atacar i colpejar fins que va perdre la consciència

Societat

Gualba

Els sindicats UGT, CCOO, CGT, Semaf i Confederación Intersindical del grup Renfe han denunciat l’agressió que va patir un interventor de Renfe fins al punt de perdre la consciència. Els fets van passar dilluns a la línia R11, a l'estació de Gualba, quan dos individus van llançar l'interventor a l'andana, li van escopir i el van colpejar fins a deixar-lo inconscient.

Segons expliquen els sindicats, els fets van passar dilluns a l'estació de Gualba durant un trajecte de la línia R11 que havia sortit de Barcelona i acabava a Portbou. Segons sembla, els fets van començar a l’interior del tren, quan uns individus van cridar als passatgers que no paguessin els bitllets ni els mostressin a l’interventor (“l’inútil dels bitllets)”.

Llavors l'interventor va demanar als individus que no cridessin i els va fer baixar a l’estació de Gualba. Un cop allà, “dos dels individus van baixar del tren i per darrere van agredir l'interventor i el van llançar a l'andana”, on va ser escopit i “atacat i colpejat fins que va perdre la consciència”.

Els dos agressors van fugir i l'interventor va haver de ser auxiliat pels passatgers, ja que a l'estació de Gualba “no hi ha personal d'estacions ni personal de seguretat en tot el dia”, afirmen els sindicats en el comunicat de denúncia. Ara els Mossos d’Esquadra investiguen el cas i han iniciat la recerca dels agressors.

Un cas semblant a Mollet
A finals d’agost un altre interventor va ser agredit per un passatger sense bitllet a Mollet, a la línia R3. En aquest cas, el jove va mossegar l’orella de l’interventor quan aquest li va demanar el bitllet, fins al punt d’arrencar-li part del lòbul. El jove agressor va fugir corrents, tot i que va ser identificat i detingut pels Mossos d’Esquadra setmanes més tard a Parets del Vallès.

Massa inseguretat
Els sindicats han convocat una concentració divendres a l'estació de Sants per denunciar l'agressió i la inseguretat “que pateixen diàriament treballadors i usuaris”. Els sindicats consideren que aquestes agressions “posen de manifest l'absència de procediments eficaços per part de Renfe, de les companyies de seguretat contractades per Renfe, dels Mossos d'Esquadra i de les policies locals”. 

Edicions locals