L’Ajuntament de Figaró-Montmany compleix la sentència sobre la bandera espanyola

L'equip de govern veu inassumible que l'alcaldessa pugui haver d'assumir de la seva butxaca possibles multes econòmiques

Societat

Figaró-Montmany

L’Ajuntament de Figaró-Montmany compleix la sentència judicial sobre la bandera espanyola seguint el criteri i recomanacions de l'Associació Catalana de Municipis.
L’equip de govern del Figaró ha pres aquesta decisió davant la possibilitat que l'alcaldessa es pugui veure obligada a assumir les possibles multes (de fins a 1.500 euros) de la seva pròpia butxaca arran de l’incompliment de la sentència.

“L’equip de govern veu inassumible que l'alcaldessa Maite Carrillo es vegi multada en reiterades ocasions per no complir la sentència i no assumirem cap risc que comporti la seva inhabilitació, o la de qualsevol treballador públic, per exercir la funció pública”, afirma l’equip de govern.

Els fets es remunten al 25 de novembre de 2014, quan el jutjat contenciós de Barcelona va dictar una sentència en què estimava la demanda presentada per la Delegació del Govern espanyol a Catalunya contra l’Ajuntament de Figaró-Montmany, i en què ordenava al consistori que col·loqués la bandera d’Espanya a les dependències municipals d’acord amb el que estableix la Llei 39/1981 de 28 d’octubre.

L’Ajuntament va presentar apel·lació contra aquesta sentència, un recurs que està pendent de resolució. Mentrestant l’Ajuntament no va penjar la bandera, ja que la sentència no era ferma i estava apel·lada, però la Delegació del Govern espanyol a Catalunya va instar el jutjat contenciós a fer que s’executés provisionalment la sentència, cosa a la qual es va oposar l’Ajuntament.

Finalment, el passat 18 de gener, el consistori va rebre un escrit del jutjat en què obliga a complir la interlocutòria del juliol passat que obliga a executar provisionalment la sentència i, per tant, a penjar la bandera a les dependències municipals.

Arribats a aquest punt, un cop el jutjat ha acordat l'execució de la sentència, l'alcalde té l'obligació de fer complir la resolució judicial, ja que en cas contrari l’advocat de l’Estat pot demanar al jutjat que dicti mesures coercitives, com la imposició de multes a l’alcaldessa o passar testimoni de particulars a la Fiscalia per presumpte delicte de desobediència a l’autoritat judicial.

Edicions locals