La pluja i el vent priven als guanyadors d'una millor marca

Els atletes Korio i Jepkosgei van afirmar que el "mal temps" va ser un inconvenient

Esports

les Franqueses, la Garriga, Granollers

El vent, de principi a fi, i la pluja, als darrers quilòmetres, no van permetre als principals aspirants a la victòria fer una millor marca. Alex korio i Nancy Jepkosgei es van mostrar staisfets en l'arribada per guanyar la 30a edició de la Mitja, però amb un saboragredolç com a causa del "mal temps", van afirmar tots dos. 

El kenyà Alex Korio va estar força lluny de la seva millor marca personal en mitja marató, ja que el setembre de 2015  a Copenhaguen va fer el seu rècord amb 59 minuts i 28 segons. A Granollers va fer 1 minut i 33 segons més. "La meva millor marca personal és millor que la que he fet amb 1hora, 1 minut i 1 segon, però estic satisfet degut a les condicions climatològiques. No feia un bon temps", va dir en acabar la cursa. Durant els 21 quilòmetres, korio va estar sempre entre esl favorits perquè "vaig sortir a guanyar i durant la primera part del recorregut vaig estar bé i ràpid, però en la segona part es va fer complicat pel temps". 

Pel que fa Nancy Jepkosgei la prova granollerina va significar el seu millor registre personal amb 1 hora, 11 minuts i 30 segons. "El recorregut de la cursa m'ha agradat, però l'aigua que ha caigut al final no ha estat bona per córrer", va remarcar la kenyana. 

Els dos guanyadors de la mitja marató granollerina buscaran en els propers mesos intentar disputar els propers Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, al brasil, tot i la dificultat de classificar-se com a causa de la competitivitat que hi ha en la prova de 42 quilòmetres a kenya. 

Edicions locals