El fred i l'animació al carrer, protagonistes del Carnestoltes de Granollers

Vint comparses van recórrer el centre de la ciutat fins a la Porxada on es va fer entrega dels premis

Cultura

Granollers

Després d’una Mitja marcada per la pluja i el vent, el Carnestoltes va poder celebrar-se amb tranquil·litat, meteorològicament parlant, tot i el fred. Passades les sis de la tarda, un total de vint comparses van omplir el carrer Roger de Flor de disbauxa i molts colors. Al capdavant, el rei Carnestoltes acompanyat dels Diablots marcava el pas de la rua.

Durant dues hores, la música i les coreografies van ser les protagonistes de la cercavila que va recórrer la part més cèntrica de la ciutat. La comparsa més nombrosa va ser l’Ampa del Salvador Llobet que a diferència de la resta de grups, anava acompanyada de música en directe amb integrants de l’escola de música Combo, tots disfressats de cavallets de mar. Els Centres Oberts de Granollers també anaven d’elements marins.

Les Olimpíades van tenir representació amb la comparsa de l’Ampa Mestres Montaña i l’Ampa Salvador Espriu va inspirar-se en Venècia per omplir de color rosa la festa del Carnestoltes. Els balls regionals de Bolívia va ser el tema principal de tres comparses, els personatges de Disney van ser els protagonistes de la comparsa més malvada (Tribu Urbana Center) i les Mary Poppins i escurxa-xemeneies (Col·legi L’Estel).

Els vikings van tenir representació entre el grup dels Diables de Canovelles i un grup d’amics de les Franqueses i la bandera britànica va ser la disfressa dels alumnes de l’acadèmia d’anglès April, de Montcada. El circ (Centre Cultural Andaluz de Granollers), el Mario Bross (Associació de persones sordes de Granollers), els dinosaures de Jurassic Park (colla de pares i mares de la Llagosta), actors de terror i els jardiners i flors (Lugar Extremeño Canovelles i el grup d’amigues de Monntornès) tampoc van faltar a la cita festiva.

Premis
Un cop a la Porxada, la companyia Milnotes va oferir un espectacle farcit d’humor en què la música de Lady Gaga, Abba i Bruno Mars va regnar a una Porxada bastant plena que esperava impacient els guanyadors de les millors comparses.

Després que els Diablots ballessin, l’Abat dels Bojos va anunciar, en primer lloc, la millor coreografia en moviment durant el recorregut de la rua, premi dotat en 600 euros, que va ser per l’acadèmia April School of English, de Montcada i Reixac, que celebrava el seu desè aniversari. 

La resta de premis, també valorats en 600 euros, van ser per l’AMPA Salvador Llobet com a millor AMPA de Granollers i la millor comparsa acompanyada de carrossa va ser pels Pirates Els Increïbles, un grup de pares i mares de Montcada. Pel que fa a la comparsa més crítica, el jurat va declarar aquest premi desert.

També es va fer entrega de dos accèssits de 200 euros. Un va ser per la Fundació Privada Apadis “per l’emoció de compartir una bossa de llaminadures”, fruit de l’espai de llaminadures Felicitarium que van inaugurar fa uns mesos a Bellavista i l’altre accèssit, com a millor vestuari, va recaure als Tinkus de San Simón que anaven disfressats d’aquest ball típic bolivià.

La millor comparsa local (295 euros) va ser els Super Poppins de l’Estel. Per últim, el premi a comparsa més creativa i original (295 euros) va ser pels voluminosos dinosaures de Jurassic Park.

Edicions locals