L'Associació Àmbit B30 reforçarà el treball conjunt entre les empreses i els centres de recerca

L'entitat renova la comissió executiva i reelegeix l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, com a president

Economia

Josep Monràs, alcalde de Mollet, va ser reelegit president de l’Associació Àmbit B30 en el consell plenari de l’entitat celebrat a Sant Quirze del Vallès durant el cap de setmana. En la trobada també es va renovar la comissió executiva de l’associació, de la qual formen part representants dels ajuntaments de Sant Cugat, Sabadell i Santa Perpètua, la Cambra de Comerç i Indústria de Sabadell, Comissions Obreres, la Fundació per la Indústria, la Universitat Autònoma de Barcelona i el centre tecnològic Eurecat.

L’Associació Àmbit B30 agrupa 55 organitzacions de 23 municipis de 3 comarques (Vallès Occidental, Vallès Oriental i Baix Llobregat) i treballa per potenciar i promoure el desenvolupament d’aquest territori arran d’una estratègia de col·laboració entre empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments, administracions i organitzacions empresarials i sindicals.

En aquesta sessió plenària es va donar compte de la feina feta fins ara i es van marcar com a prioritats del pla de treball d’aquest 2016 la col·laboració entre els centres de recerca i el món empresarial per generar activitat econòmica. També es va acordar donar prioritat als serveis de mobilitat del corredor i la transferència de coneixement, “aspectes fonamentals per ser un territori competitiu”.

Enfortir el teixit industrial del corredor per revitalitzar la indústria, fomentar l’emprenedoria, atraure inversió estrangera i, també, promocionar la recerca i la transferència del coneixement són altres dels objectius marcats en aquesta sessió.

En aquest sentit, Àmbit B30 se centrarà pròximament a potenciar les telecomunicacions en àrees d’activitat econòmica, polígons i altres equipaments per captar empreses i, per tant, crear ocupació.

També a reforçar l’ús de les noves tecnologies a través de l’eina Núvol B30 –que servirà per alliberar als ajuntaments del manteniment, la gestió i el cost de les bases de dades– i d’uns biosensors per tal de fabricar productes d’alta tecnologia i, així, consolidar la indústria existent a la zona, crear-ne de nova i atraure capacitats internacionals.

Segons el president de l’associació, Josep Monràs, “l’Àmbit B30 és un eina molt poderosa que engloba un territori amb un potencial increïble, fins i tot a escala europea, però si no s’hi inverteix, l’eina perd múscul, perd potencials de futur, i això no només afectaria el Vallès, sinó que també afectaria tot Catalunya i Espanya”.

Edicions locals