S'atura el partit del Fraikin contra el Puente Genil per insults racistes a César Almeida

El club andalús ha vetat de per vida l'autor de les vexacions al porter del conjunt granollerí

Esports

Granollers

César Almeida, porter del Fraikin BM Granollers, va rebre insults racistes en la pista del BM Puente Genil en el compromís de la lliga Asobal. El partit de dissabte es va haver d'aturar uns minuts per l'àrbitre com a causa de les vexacions que va rebre el porter granollerí. 

El Fraikin va empatar el partit a Còrdova (26-26) però el resultat va quedar en una anècdota degut als greus incidents. El porter granollerí, conegut amb el sobrenom de Bombon, va condemnar els fets en acabar el partit. "Si la gent no te educació, seguirà passant perquè els clubs no reben cap càstig", va explicar el porter del Fraikin i va lamentar que aquesta va ser la segona vegada que rebia insults racistes en una pista de l'handbol estatal. La temporada passada va ser insultat quan jugava amb el Guadalajara a la pista del Benidorm.

La reacció en el món de l'handbol no s'ha fet esperar i per part de la lliga Asobal es va fer un comunicat per condemnar els fets. "Asobal vol subratllar la condemna enèrgica i refusa qualsevol tipus de discriminació en les pistes de competicions Asobal, ja sigui per raons de raça, religió, sexe, orientació sexual o de qualsevol altre tipus", deia la nota i remarcava: "la conducta individual del protagonista de l'agressió verbal al portera de Fraikin BM Granollers no representa a l'afició d'Ángel Ximénez Puente Genil ni es correspon a una afició de l'handbol sempre modèlica quant al comportament respectuós amb el rival".

Pel que fa el BM Puente Genil va condemnar els fets i l'aficionat que va vexar el porter brasiler del Fraikin serà vetat de per vida. "L'autor d'aquests comportaments, que no és soci ni abonat del club, tindrà prohibida l'entrada al recinte per presenciar cap altre partit que organitzi el nostre club. El comportament indigne d'aquesta persona per res representa a l'exemplar afició, que segueix jornada després de jornada al nostre club". A més, el club en el comunicat "demana disculpes a César Augusto Oliveira de Almeida pel succeït cap a la seva persona. Comprenem la seva indignació cap a aquest tipus de comportaments, els quals condemnem de manera enèrgica".

Insults racistes a Valladolid per a Hatou jabby i Maricet Fernández
La xacra dels insults racistes a l’esport va tenir un episodi anterior a princpis de novembre de 2015 a Valladolid. Les jugadores Hatou Jabby i Maricet Fernàndez, del KH-7 BM Granollers, van ser insultades . “Va ser un aficionat. No podem generalitzar a l’afició de l’Aula Valladolid. És lamentable, però és el primer cop que els hi passa i esperem que sigui la darrera”, lamenta l’entrenador. Hatou va denunciar els fets a les xarxes i ràpidament l’Aula els va condemnar. 

Edicions locals