Rodalies, una altra vegada

Un incendi en una estació abandonada a Barcelona afecta la mobilitat de milers de passatgers

Societat

L’acumulació de deixalles en una estació abandonada a l’altura del carrer Pamplona de Barcelona sembla la causa més probable del foc que aquesta matinada ha originat una intensa fumera pels túnels ferroviaris de la ciutat que ha obligat a tancar sis estacions i a tallar la circulació de trens pel centre de la ciutat.

Segons sembla, a l’estació abandonada hi dormien indigents. Les estacions tancades són Sagrera Meridiana, Arc de Triomf, Clot Aragó, Passeig de Gràcia, Estació de França i Plaça Catalunya, i les línies afectades són la R1, R2N, R3, R4 i R2S, a més de les línies de regionals.

En aquests casos, els trens han hagut d’acabar els seus recorreguts a les estacions de Sant Andreu Arenal, Sant Andreu Comtal o Badalona, i a partir d’aquí han obligat els passatgers a buscar altres mitjans de transport.

El foc ha començat a quarts de dues de la matinada, i a mig matí d’aquest dimarts ja s’havia extingit i els Bombers havien començat a ventilar els túnels.

Després d’una afectació que el Govern ha quantificat en 100.000 persones i que ha fet activar el Pla Bàsic d’Emergència Municipal de Barcelona, el director de Rodalies a Catalunya, Fèlix Martín, ha expressat que la previsió és que la normalitat en la circulació de trens "es recuperi a primera hora de la tarda".

Edicions locals