L'escola Nicolás Longarón de Mollet tanca i acollirà grups de secundària el curs vinent

La comunitat educativa i l’Ajuntament reclamen a Ensenyament la construcció del quart institut de la ciutat

Societat

Mollet del Vallès

L’Escola Nicolás Longarón, al barri de l'Estació de França des del 1969, deixarà de ser un centre de primària a finals d'aquest curs. El setembre vinent, els 40 alumnes de 3r a 6è que haurien de reprendre les classes al centre es traslladaran a Col·legis Nous, i el Longarón acollirà alguns grups de d'ESO o batxillerat de l'INS Aiguaviva, que amb l'ampliació de grups a segon de batxillerat no disposa de l'espai suficient a l'actual edifici provisional de l'EUPMA.

La Coordinadora d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Mollet i l’Ajuntament han reclamat al Departament d’Ensenyament de la Generalitat una solució definitiva per a l’INS Aiguaviva, que continua ubicat de manera provisional a l’antic edifici universitari de l’EUPMA i que ja preveu una falta d’espai de cara al curs vinent, quan el centre haurà completat tots els cursos d’ESO i batxillerat.

“Amb la incorporació del grup de segon de batxillerat ja no cabrem al centre actual, i alguns dels nostres grups s’hauran de traslladar a l’Escola Nicolás Longarón”, explica Ernesto Nogueira, director de l’INS Aiguaviva.

“Ensenyament ha pres aquesta decisió de manera provisional”, assenyala, tot i que és una sortida que no acaba de fer el pes ni al centre ni a l’Ajuntament. “No hi traslladarem tot l’institut perquè no hi ha prou espai, però sí alguns grups que encara hem d’acabar de definir”, diu Nogueira.

El trasllat de grups de secundària al centre del carrer Francesc Macià implicarà la desaparició definitiva dels grups de primària a l’escola Longarón, que ja fa anys que està en procés de tancament. De fet, els 40 alumnes de 3r a 6è de primària que l’any que ve haurien de fer classe en aquest centre es traslladaran a les instal·lacions de Col·legis Nous.
 
No obstant això, malgrat que de cara al curs que ve hi hagi aquesta solució provisional per als grups de secundària de l’INS Aiguaviva, la comunitat educativa demana una solució definitiva per als propers cursos, ja sigui amb el trasllat de l’institut actual a un altre espai definitiu o amb la construcció d’un nou edifici, cosa que segons el regidor d’Educació, Raúl Broto, seria “la resposta òptima a les necessitats educatives de Mollet, tot i que i el Departament no ho té previst”.

Edicions locals