Cardedeu arranjarà l'entorn de l'escola Mil·lenari

L'actuació, emmarcada en el projecte Camins escolars, pretén millorar la seguretat i la mobilitat

Societat

Cardedeu

En el marc del projecte Camins escolars, la setmana vinent començaran dues actuacions a l’entorn de l’escola Mil·lenari per tal de millorar la seguretat i l'accessibilitat al centre. Es pavimentaran i es senyalitzaran de nou diversos trams d'accés a l'escola.

D'una banda, es pavimentarà l'accés a l'edifici d'educació infantil pel carrer Mare de Déu de la Mercè, que serà de plataforma única i d'accés restringit a vianants.

D’altra banda, s'elevarà la cruïlla entre la Gran Via Tomàs Balvey i el carrer Mare de Déu del Pilar per millorar l'accessibilitat de vianants i incrementar la seguretat viària. Un cop elevada, s'hi repintarà el carril bici existent. Quan hi hagi afectació viària s'informarà dels talls de trànsit i alternatives de pas.

L’Ajuntament preveu que les dues actuacions estiguin enllestides en un mes i mig aproximadament.

El projecte Camins escolars inclou un seguit d'actuacions per millorar els recorreguts de casa a l'escola i fer-los segurs i accessibles, pas previ a la implantació de l’anomenat bus a peu, una proposta de dinamització de l'accés a l'escola col·lectivament i a peu.

A més, en l’àmbit concret de Can Serra, el consistori està fent un procés participatiu per millorar l'espai urbà i la mobilitat de la zona.

Nous jocs infantils
D’altra banda, la plaça de Josep Casademunt, al barri de l'Estalvi, té tres nous jocs infantils. En les properes setmanes es delimitarà l'espai dels jocs i del sorral amb una tanca de pals metàl·lics de colors, similar a la de la plaça de l'escola bressol Els Daus, per garantir la seguretat dels infants de 0 a 3 anys.

Més carrils bici
Aquest dilluns també començaran les obres de construcció del carril bici al carrer Llinars per connectar l’escola Can Manent amb la xarxa de carrils bici del municipi. El nou carril es farà pel costat sud del carrer Llinars, des de Mare de Déu del Pilar i fins a la porta d’entrada al centre escolar, al carrer Arquitecte Gaudí, i passarà així pel complex cultural de la Tèxtil Rase, el Casal de Joves la Fusteria, la zona esportiva dels pavellons i el camp de futbol.

Per fer-lo, s’ocuparà part de la zona actualment destinada a aparcament de vehicles. Un cop finalitzades les obres, el carrer Llinars serà de sentit únic fins al carrer Doctor Barraquer, en direcció Llinars del Vallès. Les obres, amb un cost de 37.210 euros, duraran aproximadament tres setmanes.

Edicions locals