Humana recull més de 17 tones de tèxtil usat a les Franqueses durant el 2015

Societat

les Franqueses

Durant el 2015, la Fundació Humana va recollir 17.545 kg de tèxtil usat a les Franqueses. Així es desprèn del resum de la seva activitat en relació amb les Franqueses durant l’any passat. Els recursos generats per Humana –organització no governamental per al desenvolupament des del 1987– amb la gestió del tèxtil es destinen a programes de cooperació i ajuda social, i la reutilització contribueix a la protecció del medi ambient.

La fundació té instal·lats cinc contenidors a la població on els veïns poden dipositar-hi roba, calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals Humana dóna una nova utilitat. L’objectiu d’aquest vessant de l’organització és l’ajuda social al territori més proper.

La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans. La quantitat de roba recollida el 2015 a les Franqueses és lleugerament inferior respecte a l’any anterior, que va ser de 17.925 kg.

A Catalunya, Humana va recollir l’any passat 4.490 tones de tèxtil usat a través de 1.450 contenidors, i a Espanya van ser 16.800 les tones de roba i tèxtil recollides, amb una plantilla de 420 treballadors, la qual cosa significa que genera una lloc de feina indefinit a temps complet per cada 40.000 kg recollits.

Edicions locals