L'Ajuntament de Granollers reclamarà bonificacions per a camions al peatge de la C-33

S'aprova unànimement una moció que també insta la Generalitat a alliberar el peatge quan acabi la concessió a Abertis el 2021

Societat

Granollers

El ple de l’Ajuntament de Granollers ha aprovat dimarts una proposició per emplaçar el govern de la Generalitat a buscar una solució amb la concessionària del grup Abertis, Invicat, per tal que s’apliquin mesures de bonificació per a vehicles pesants a la C-33. La mesura, proposada per la CUP i aprovada per unanimitat després d’una esmena del PSC, pretén restringir el trànsit de camions per la ronda Sud (C-352), entre l’enllaç de la C-17 i el camí de Santa Quitèria, de manera que es redueixi la contaminació ambiental i acústica a la ronda Sud de la ciutat.

La moció també emplaça la Generalitat a alliberar el peatge de la C-33 quan finalitzi el 2021 la pròrroga del conveni amb la concessionària Invicat, així com demana al govern de l’Estat que busqui una solució amb la concessionària del grup Abertis, Acesa, per tal que s’apliquin mesures de bonificació per a vehicles pesants en el tram de l’AP-7 entre Montmeló i Cardedeu.

La CUP argumentava que els índexs de contaminació ambiental a Granollers són alarmants, i per aquest motiu la ciutat forma part de la zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric, àrea on el pla d’actuació proposa mesures que se centren bàsicament en la reducció del trànsit.

El ple de gener va aprovar l’actualització del mapa de capacitat acústica de Granollers, en el qual es posa de manifest que no s’ha solucionat el problema d’excés de soroll tant diürn com nocturn que afecta el veïnat de la ronda Sud. Una de les causes principals de la contaminació atmosfèrica i acústica a Granollers és el trànsit de vehicles pesants de pas que travessen la ciutat per la ronda Sud en el que és la connexió entre vies com la C-17, la C-60 i la C-35. En aquest sentit, al gener la CUP reclamava “plantar-se davant les administracions per exigir una millora”. L’acord que els grups municipals van consensuar dimarts és una pas cap a aquesta direcció.

Edicions locals