Santa Maria de Palautordera substitueix els pins de la rotonda d’entrada per llorers

Societat

Santa Maria de Palautordera

Amb motiu de l'episodi de vent del desembre del 2014, un dels pins de la rotonda d'entrada del municipi va quedar afectat. Amb un dels cops de vent, l'arbre es va desplaçar lleugerament, i va quedar malmès el seu sistema radicular. Això ha comportat que, poc a poc, el seu brancatge s'hagi anat assecant i morint.

La rotonda d'entrada representa l'escut de Santa Maria de Palautordera. La torre sobreposada representa l'edifici o palau que va donar nom al poble i l'ocell, que algunes

interpretacions parlen de colom i d'altres de tord, simbolitza la pau i seguretat del lloc i els arbres, amb el seu color verd, indiquen l’abundància i la riquesa de la terra.
La substitució dels pins, s'ha portat a terme amb llorers, una planta autòctona que simbolitza millor el símbol representat en l'escut.

Accés amb vehicles al Punt d’Informació Turística
L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha portat a terme l’obra d’accés amb vehicles al Punt d’Informació Turística (PIT). En aquest sentit, s’ha pavimentat un gual d’entrada amb formigó amb peces prefabricades i s’han desplaçat les baranes de protecció del PIT a la carretera.

Edicions locals