El futbol base acull una campanya contra els insults des de la grada

El Vallès Oriental registra un incident el cap de setmana entre els alevins del Vallgorguina i el Montornès

Esports

Granollers

Des del passat cap de setmana, als camps vallesans de futbol base ha entrat en vigor la campanya Zero insults a la grada, que impulsa la Federació Catalana de Futbol (FCF). L’objectiu de la iniciativa, que s’aplica a tota Catalunya, és evitar comportaments vexants a la graderia i joc net dins del ter-reny de joc.

La campanya preveu una salutació entre els equips a l’inici i final del partit i la possibilitat que l’àrbitre aturi fins a tres vegades el joc per comportaments incívics. En cas d’aturar-se una quarta vegada, el partit se suspèn. La iniciativa va començar fa dues jornades a la lliga aleví masculí preferent i des del cap de setmana passat a tota la categoria, amb les cinc entitats de la ciutat implicades. De manera gradual, la FCF aplicarà la mesura a tot el futbol 7, futbol 11 i futbol sala.

La iniciativa es va aplicar a 842 partits de Catalunya amb 14 incidents. Un d’ells va tenir lloc al Vallès Oriental amb una aturada del partit entre el Vallgorguina i el Montornès. El duel va continuar sense cap nou incident. Totes les entitats consultades per l’ARA GRANOLLERS de la ciutat de Granollers coincideixen en afirmar que la mesura és positiva, tot i que amb matisos. L’EC Granollers, amb quatre alevins i un d’ells a Preferent, ja porta dues setmanes aplicant la mesura. “Crec que els àrbitres tenen massa poder de decisió. Aturar és massa, potser en acabar el partit l’àrbitre podria apuntar el nom de l’agressor a l’acta, tot amb la complicitat dels entrenadors i delegats”, adverteix el coordinador de futbol 7 de l’EC Granollers, Juan Antonio Doposo. En aquest sentit, el coordinador de l’Atlètic del Vallès, Pablo Salvador, afegeix que l’àrbitre hauria de tenir més suport: “Per què no posar un segon àrbitre, com hi ha al bàsquet amb el cronòmetre? Això ajudaria”.

L’Escola Pia Granollers i el CF Finsobe han penjat els cartells de la normativa de la FCF als seus respectius camps, Font Verda i Can Gili. “La papereta de tot és per a l’àrbitre. Hauríem de conscienciar l’aficionat, sobretot”, explica el coordinador general de l’Escola Pia Granollers, Pere Gómez. Mentre que el coordinador del Finsobe, Miguel Ángel Martínez, considera “oportuna la campanya i, per això, hem penjat pancartes al camp”. Al CF Ponent ho veuen clar: “és una campanya per als pares, mares i tutors. Això és una xacra allà on vagis”, diu el seu coordinador, Juan José Lledó .

Edicions locals