La Llagosta es mobilitza pel jove apallissat a les portes d'una discoteca

Més d'un centenar de veïns i amics de Sergio Mármol, de 20 anys, van reclamar justícia contra els agressors

Societat

La Llagosta

Els veïns de la Llagosta es van solidaritzar dissabte amb el jove Sergio Mármol, de 20 anys, ingressat a l’Hospital de Can Ruti en estat vegetatiu després de la pallissa que va rebre a finals de novembre a la sortida d’una discoteca a Malgrat de Mar. Els concentrats reclament justícia contra la dotzena d'agressors, dels quals n'hi ha un a la presó.

Més d’un centenar de persones es van concentrar davant la pintada que el jove té dedicada al Parc Popular per mostrar el rebuig a l’agressió que va patir el jove el 22 de novembre, per demanar que es faci justícia contra els agressors i perquè el cas no caigui en l’oblit. “Volem mobilitzar-nos cada mes perquè el cas no s'oblidi i per reclamar un judici ràpid”, explica Dolors Íñiguez, mare d’un amic d’en Sergio.

Durant la concentració, a la qual van assistir l’alcalde i membres del consistori llagostenc, es va fer una encesa d'espelmes i un recapte econòmic per ajudar la família en tot el que necessitin i en els desplaçaments a l’hospital de Can Ruti. “A la Llagosta tenim dues guardioles per qui vulgui col·laborar, una a l’institut Marina i l’altra al bar De Kalle per ajudar els pares a desplaçar-se a l’hospital”, ha explicat Íñiguez.

Sergio Mármol està ingressat en estat vegetatiu a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona des del 22 de novembre de l’any passat, quan va ser agredit amb objectes contundents per una dotzena de joves d’entre 19 i 22 anys i veïns de Granollers. De les persones implicades, vuit estan acusades d’omissió de socors i quatre d’haver perpetrat l’agressió, una de les quals està en presó preventiva pel fet de tenir antecedents.

La família d'en Sergio, actualment resident a Montcada i Reixac, va viure durant set anys a la Llagosta –del 2004 al 2011–, on el jove va estudiar a l’institut Marina, i per això la seva mare, Eva Hernando, considera molt important el suport dels companys i veïns de la Llagosta. “Agraïm molt aquest suport, perquè és el dels seus amics”, ha indicat.

Sobre l’estat d’en Sergio, Hernando ha explicat que “no hi ha notícies positives i no sembla que es pugui recuperar, les lesions són irreversibles”. El jove serà ingressat pròximament en un centre especialitzat perquè rebi l’estimulació i la rehabilitació que necessita.

Edicions locals