Cànoves acull un curs sobre tècniques de bioenginyeria del paisatge en l’àmbit fluvial

Les sessions contribuiran a la recerca sobre la mitigació dels efectes dels abocaments de les depuradores als rius

Societat

Cànoves i Samalús

La secció catalana de l’AEIP (Associació Espanyola d'Enginyeria del Paisatge) ha programat per als dies 3, 4 i 5 de març un curs d’iniciació a les tècniques de bioenginyeria del paisatge en l’àmbit fluvial que es durà a terme a Cànoves i Samalús, molt similar al que es va impartir el passat mes de novembre.

El curs consta d’una part teòrica i una part pràctica i es farà a la riera de Cànoves. L'objectiu és contribuir a la recerca sobre la mitigació dels efectes dels abocaments de les depuradores als rius, un estudi dirigit pel Departament d’Ecologia de la UB amb la col·laboració, entre d'altres, del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

La jornada de dijous 3 de març es durà a terme a l’Ajuntament de Cànoves i Samalús i es dedicarà a impartir la part teòrica amb ponències a càrrec de reconeguts professionals i experts en aquest àmbit. Divendres i dissabte, 4 i 5 de març, es durà a terme la part pràctica, que consistirà en la realització d’una obra real amb l’aplicació de diferents tècniques pròpies de la bioenginyeria.

El curs s’adreça a professionals, projectistes, funcionaris de l’administració i professors universitaris vinculats amb les àrees d'enginyeria de camins, canals i ports, enginyeria tècnica d’obres públiques, enginyeria de monts, enginyeria tècnica forestal, enginyeria agrònoma, enginyeria tècnica agrícola, ciències ambientals, biologia, geologia i geografia, així com a encarregats i treballadors especialitzats en treballs paisatgístics.

Les tècniques de bioenginyeria del paisatge utilitzen el material vegetal com a element de construcció i de regeneració ambiental. Aquest tipus de tècniques han estat àmpliament utilitzades en l’estabilització i construcció de talussos, i té una de les seves principals aplicacions en rius i àrees de muntanya. 

Edicions locals