Els trio Els Catarres portaran el ‘Big band’ a la sala Nau B1 de Granollers

També hi actuarà el grup de mestissatge Raska, del Baix Montseny

Cultura

Aiguafreda, Granollers, Montseny

Fa una setmana, el trio d’Aiguafreda Els Catarres rebia tres guardons als Premis Enderrock d’enguany a millor lletra de cançó (pel tema En peu de guerra), millor disc de pop-rock i millor portada de disc pel darrer treball Big band. Un reconeixement més de la seva curta però intensa carrera musical. Big band és el seu tercer treball i  divendres sonarà al segon concert de la nova temporada de la sala Nau B1 (22 h) de Granollers.

L’Èric Vergés (guitarrra i veu), el Jan Riera (guitarra, acordió, pandereta, bombo i melòdica) i la Roser Cruells (contrabaix) van saltar a la fama amb la “choni de Castefa” del tema Jenifer, inclòs al seu primer treball Cançons 2011. El 2013 va ser el torn del segon disc, Postals, que seguint amb la línia festiva i lletres quotidianes va aconseguir ampliar els seus seguidors.

La marca personal, entre el folk i el pop i amb ritmes ballables, els ha portat, cinc anys més tard, a convertir-se en una de les formacions catalanes més estimades entre el jovent.
A l’escenari els acompanyarà la banda composta per Laia Fortià a la bateria, Jaume Esteve a la trompeta i Marc Ruescas al trombó.

Mestissatge vallesà amb Raska
El mateix divendres, el grup Raska del Baix Montseny també trepitjarà l’escenari de la Nau B1 per presentar alguns dels temes que sonaran al tercer treball que estan gravant i portarà per títol Reneix de les cendres. Un disc que recollirà totes les idees, música i energia que porten sembrant tots aquests anys pels escenaris d’arreu del país.

Raska és un grup de joves del Baix Montseny i el Maresme que es va formar el 2011. El grup defineix la seva música com “a ska festiu, però també s’hi poden escoltar pinzellades de reggae, rock, salsa i altres estils que formen la nostra identitat”.

El grup, format per Maiol Bosch, Adrià Cánovas, Marc Colomé, Joana Voisin, Jordi Deumal, Martín Díaz, Adrià Draper, Toni Llobet i Pau Miralpeix obrirà el concert. La nit clourà, a les 3 de la matinada, amb música de punxadiscos.

Edicions locals