Art i literatura amb DO Alella

Sant Fost i Martorelles se sumen a la setmana ‘Biblioteques amb DO’

Cultura

Martorelles, Sant Fost de Campsentelles

Les biblioteques de la serralada de Marina són les protagonistes del mes de març de la quarta edició de Biblioteques amb DO, el cicle de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya que marida les 11 denominacions d’origen vinícoles del país amb l’art i la literatura.

Durant tot el mes, la Biblioteca Montserrat Roig de Martorelles i la biblioteca de L’Ateneu de Sant Fost programen activitats per conèixer les vinyes de la DO Alella i els seus vins a través de xerrades, tasts, exposicions i tallers.

En el cas de Sant Fost, l’equipament convida aquest divendres (17.30 h) el grup d’animació infantil Companyia Patawa a l’Hora del conte perquè hi expliqui El ratolí Valentí descobreix el vi

A Martorelles, la programació estarà farcida d’activitats fins dijous que ve. Dissabte (12 h), hi haurà un aperitiu acompanyat de les explicacions sobre vins i vermuts de la DO Alella i Terra Alta amb la participació de tres enòlegs, entre ells el del celler Can Roda de Santa Maria de Martorelles. Dilluns (18.30 h), l’equipament acollirà la presentació del llibre Vinyes, vins i cooperativisme vínicola a Catalunya, de Jordi Planas, i el tast d’un vi històric del municipi. També hi haurà tast de vi el dimarts (18.30 h), en aquest cas acompanyat de figues i amb la xerrada de Rosa Maria Guasch sobre els costums vinícoles a l’Antic Egipte. L’últim dia, dijous (18 h), la biblioteca impartirà un taller de pintura amb vi per a joves.

A més, de l’11 al 31 de març s’exposaran imatges  de la vinya i el vi de Martorelles.

Edicions locals