La Garriga celebra aquest cap de setmana la 5a edició de la Fira de la Botifarra

La cita gastronòmica inclou degustacions, tallers d’elaboració artesanal i un espai gastronòmic a càrrec de restauradors locals

Societat

la Garriga

Aquest dissabte i diumenge la Garriga celebrarà la 5a edició de la Fira de la Botifarra. Durant tot el cap de setmana, els visitants de la Garriga podran gaudir dels tastets de botifarra a les cansaladeries, degustacions especials a l’espai firal, al centre de la vila, i fins i tot, participar en tallers i demostracions d’elaboració artesanal de botifarres en un obrador cansalader.

En aquesta edició, la fira consolida l’espai gastronòmic, situat a la plaça de l’Església, que oferirà la degustació de les propostes creatives de vuit restauradors del municipi basades en la botifarra elaborada tradicionalment a la Garriga i acompanyades del maridatge de cervesa de productors artesanals i vins de proximitat.

Entre d’altres, a les cansaladeries es podran tastar elaboracions com la botifarra negra amb llardons de l’entreví, la botifarra de caldera elaborada amb menuts de porc, sal i pebre o la de parrac, amb carn magra, cansalada i llardons; i elaboracions de temporada, com la botifarra de carxofa, calçots, alls tendres amb pernil i rovellons o com les de formatge de gorgonzola i d’herbes provençals.

Els espais de la fira acolliran estands amb productes artesanals i de proximitat, a més de propostes lúdiques i culturals de la tradició garriguenca, com les corrandes de la botifarra i la confecció de la catifa de flors de la fira. A més, la trobada gastronòmica també organitza un torneig obert de naips del joc de la botifarra.

Paral·lelament, el municipi també acull una setmana gastronòmica, del 7 al 13 de març,  en la qual diversos establiments de restauració i menjars preparats oferiran durant tota la setmana degustacions especials de botifarra garriguenca. 

Edicions locals