Esteve instal·la a Martorelles la planta de plaques solars per a autoconsum més gran de Catalunya

La farmacèutica instal·la 5.000 metres quadrats, una superfície equivalent a un camp de futbol

Societat

Martorelles

La companyia Esteve ha instal·lat 5.000 metres quadrats de plaques fotovoltaiques sobre la coberta de la planta de Martorelles. La superfície, equivalent a un camp de futbol, ​​és la major planta solar de Catalunya i la segona d'Espanya per a l'autoconsum.

Aquesta instal·lació amb plaques solars s'emmarca en el pla de sostenibilitat i de cura del medi ambient que la companyia porta a terme des de fa anys i que es tradueix en la generació de 500.000 quilowatts i en la reducció de 140 tones de diòxid de carboni a l'any.

La planta de Martorelles, dedicada a la fabricació de genèrics de la companyia, és una de les fàbriques més modernes, millor equipades i punteres de tot Europa en tecnologia i innovació farmacèutica. Ara, segons la companyia, també és una de les plantes més sostenibles d'Espanya en energia renovable gràcies als 5.000 metres quadrats de plaques solars.

Segons Paz Arias, directora de Prevenció i Medi Ambient d'Esteve, "en el marc de la nostra política de medi ambient desenvolupem un programa específic d'eficiència energètica realitzant auditories energètiques en els diferents centres productius. La instal·lació de les plaques fotovoltaiques a Martorelles és un gran pas en el nostre compromís amb la lluita contra el canvi climàtic, apostant fermament per les energies renovables per reduir les nostres emissions de CO2 a l'atmosfera. El nostre repte és incrementar aquest tipus d'accions i seguir amb la reducció progressiva d'emissions de CO2. Aquest projecte ens permetrà valorar la viabilitat per fer-ho extensiu a la resta de plantes nacionals i internacionals d'Esteve ".

La potència elèctrica de 400kW de les plaques fotovoltaiques, distribuïdes en les cobertes de les dues sitges i les oficines de logística de la planta de Martorelles, permet generar 500.000Kwh l'any d'energia neta, quantitat suficient per abastir una població de 170 llars, i que suposa un estalvi en consum elèctric del 4% del total anual. A més, en generar electricitat d'una manera respectuosa amb el medi ambient, la instal·lació de plaques solars a Martorelles evita l'emissió de 140 tones anuals de CO2 a l'atmosfera, el diòxid de carboni que absorbeix un bosc de 15.000 arbres en un any.

Les plaques solars d'Esteve en el centre de producció de Martorelles són un producte de l'enginyeria INAM S.L. La inversió realitzada es recuperarà gràcies a l'estalvi d'energia que aporten les plaques.

Francesc Basacoma, Director d'Operacions de Genèrics comenta que "el 2015 hem invertit en sostenibilitat, prevenció i medi ambient 1,4 milions d'euros. L'objectiu és continuar amb la implementació d'aquestes millores d'eficiència energètica per a reduir al màxim els nostres costos energètics i reduir la petjada ambiental en els nostres productes ".

Edicions locals