L'Obra Social La Caixa dóna més de 100.000 euros a les parròquies del Vallès Oriental

L'aportació està destinada a millorar l'atenció de les persones en risc de vulnerabilitat alimentària

Societat

L’Obra Social La Caixa ha fet una aportació de 101.144 euros a les parròquies que atenen famílies en risc d’exclusió social del Vallès Oriental. Aquesta aportació, semblant a la dels darrers vuit anys, serà un complement als recursos que entitats com Càritas i les parròquies ja destinen a programes per combatre la vulnerabilitat de les famílies. 

Amb aquest de col·laboració, les parròquies de Santa Maria de Llerona, Sant Genís de l'Ametlla, Sant Esteve de la Garriga, Santa Maria del Prat, Sant Sadurní de la Roca del Vallès, Sant Antoni de Sant Antoni de Vilamajor, Santa Maria del Jaire, Sant Joaquim de Martorelles, Sant Josep de la Llagosta, Santa Maria de Caldes de Montbui, Sant Esteve de Granollers, Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua, Sant Cristòfol de Lliçà de Vall i Sant Julià de Lliçà d'Amunt, a més de l’església evangèlica El Buen Pastor, Creu Roja Espanyola i l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, reben una nova empenta per tal de continuar amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques i pal·liar noves situacions de pobresa i d'exclusió social de la població.

Aquesta col·laboració –que pràcticament dobla la de l’any passat– permetrà adquirir productes frescos (pollastre, ous, fruites, verdures, peix...) i menjar sec per a les persones en situació de vulnerabilitat. A més, en alguns casos, ajudarà a comprar productes d’higiene i d’alimentació per a nadons, mantenir l’estoc d’aliments bàsics i adequar els espais per emmagatzemar les donacions de productes, roba o d’altres estris.

Les famílies detectades amb vulnerabilitat alimentària pels equips dels serveis socials municipals, Càrites i/o Creu Roja rebran aquest suport a l’alimentació; així com les famílies que s'adrecen directament als bancs d´aliments de les parròquies.

Enguany, l'Obra Social La Caixa destina 1.158.000 euros a parròquies de la província de Barcelona, dels quals 101.144 euros ajudaran a garantir una alimentació bàsica als usuaris del banc dels aliments de les parròquies del Vallès Oriental.

Durant el darrer any, l’Obra Social La Caixa ha intervingut en 46.209 iniciatives, de les quals se n’han beneficiat 9,9 milions de persones. De cara al 2016, l'entitat disposa d’un pressupost de 500 milions d'euros, la mateixa partida que els vuit anys precedents i que la consolida com la fundació més important d'Espanya per recursos invertits en acció social i en una de les més importants d'Europa i del món. 

Edicions locals