Parets estudiarà la municipalització de la gestió del servei d’aigües

El ple de la corporació va aprovar prorrogar la concessió fins al setembre per valorar possibles canvis

Societat

Parets del Vallès

El ple de Parets va aprovar dijous de la setmana passada prorrogar durant sis mesos el contracte del servei de gestió i explotació d’aigua potable al grup CASSA, la societat derivada d’Aigües de Sabadell que des de fa 19 anys s’encarrega de la gestió del servei al municipi.

Segons va explicar l’alcalde, Sergi Mingote, l’Ajuntament proposa sis mesos “perquè és un marge de temps raonable per plantejar-nos com abordem la prestació d’aquest servei”, va dir, i va remarcar que l’objectiu és “garantir el millor servei en les millors condicions”.

Aquest marge de temps també va ser valorat positivament per Ara Parets ERC, perquè, segons van afirmar, “aquest període ha de servir per debatre entre tots la possibilitat de recuperar la gestió del servei”.

Sumem Parets, per la seva banda, va votar-hi en contra adduint que caldria haver creat una comissió municipal per estudiar aquesta qüestió, i que per rescindir el contracte amb CASSA caldria notificar-ho amb 12 mesos d’antelació, una cosa que “en cas que es vulgui rescindir el contracte d’aquí a sis mesos no s’haurà complert”.

Malgrat això, la majoria de grups es van mostrar partidaris de recuperar el control de la gestió del servei d’aigües. La regidora de NOPP, Rosa Martí, va exposar que “ara és més necessari que mai, perquè la situació socioeconòmica és diferent a la de fa 20 anys”.

Ara Parets ERC considera que amb una gestió directa per part de l’Ajuntament d’aquest servei “es podria prioritzar l’accés de tothom a aquest bé públic i no hi hauria especulació en la seva gestió, que seria més transparent”.

Al seu torn, Ciutadans i CDC van criticar “la falta d’informació sobre el tema per valorar la situació”, i el convergent Raül Urtusol va voler fer “un vot de confiança al govern per fer una reflexió sobre el tema després de 19 anys”.

La pròrroga del contracte del servei de gestió i explotació d’aigua potable es va aprovar amb els vots favorables de PSC i CDC, les abstencions d’Ara Parets ERC, NOPP i Ciutadans, i el vot en contra de Sumem Parets.  

Edicions locals