Cardedeu connecta diversos equipaments a la xarxa de carrils bici

Aquest diumenge es farà una volta inaugural pel carril que uneix l’escola Can Manent, la Tèxtil Rase, la Fusteria i la zona esportiva

Societat

Cardedeu

Cardedeu ha estrenat un nou carril bici pel carrer Llinars que permet la connexió d’equipaments culturals i de tots els centres escolars del municipi. La comissió de mobilitat interescolar A Cardedeu, en bici i a peu! ha preparat una volta inaugural per aquest diumenge a les 13 h.

Des de fa una setmana ja es pot circular pel nou carril bici del carrer Llinars per arribar a l’escola Can Manent, el complex cultural de la Tèxtil Rase, el Casal de Joves la Fusteria, la zona esportiva dels pavellons i el camp de futbol. Amb aquest nou carril, tots els equipaments escolars de Cardedeu estan connectats amb la xarxa de carrils bici del municipi.

La comissió de mobilitat interescolar A Cardedeu, en bici i a peu!, formada per les AMPA i AFA de totes les escoles del municipi, ha programat una volta inaugural pel carril bici del carrer Llinars per aquest diumenge 13 de març. La volta començarà un cop finalitzi el taller gratuït Posa a punt la teva bici, que es farà d’11 a 13 h a la plaça de Sant Corneli.

Un cop finalitzades les obres de construcció del carril bici, el carrer Llinars ha passat a ser de sentit únic fins al carrer Doctor Barraquer, en direcció Llinars del Vallès. L’actuació ha tingut un cost total de 37.210,46 euros.

La construcció del carril bici del carrer Llinars és una de les actuacions del projecte A Cardedeu en bici a peu, que busca tornar a un model de mobilitat i a un espai públic més amable i adequat a les persones, reduint mica en mica la prioritat absoluta que ha tingut fins avui el vehicle privat als carrers en detriment de la seguretat dels vianants i ciclistes.

Segons l'Ajuntament, aquest canvi ha comportat la pacificació del trànsit a zones com el barri Bellavista, la millora de l’accessibilitat en bici i a peu als equipaments amb molta afluència de persones com les escoles o els recintes culturals i esportius, la millora de la seguretat dels vianants i ciclistes i la promoció de l’exercici físic quotidià i la salut, l’augment de la sostenibilitat ambiental.

Edicions locals